Oppaita opiskelijoilleMyDiakLukkarikoneLukujärjestysten hakuLukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella

Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella

 1. Haku-välilehdellä kirjoita haluamasi toteutuksen hakusana vasemman reunan Hae toteutuksia -alueen Hakusana-kenttään.
  • Voit hakea joko toteutuksen nimellä tai tunnuksella, opettajan nimellä tai ryhmän tunnuksella. Valitse hakutapa Haku-kentästä.
  • Jos haluat, voit rajoittaa hakua määrittelemällä haettavaksi vain tiettynä aikana toteutuvia toteutuksia. Valitse OJT aktiivisena välillä ja anna päivämäärät, joiden välisenä aikana menossa olevia opintoja haluat hakea.
  • Kirjoita hakusanaksi vähintään kolme merkkiä. Merkit voivat olla mistä tahansa kohtaa merkkijonoa (ts. niiden ei tarvitse olla esim. nimen tai tunnuksen alusta). Jos et ole varma koko hakusanasta, voit käyttää *-merkkiä (esim. "orien*tio" hakee sekä "orientaatio" että "orientation" sanat sisältäviä toteutuksia).
 2. Klikkaa Hae
  • Hakutuloksissa näytetään hakusanaa vastaavat toteutukset.
  • Hakutuloksissa näytetään kerrallaan enintään 100 hakutulosta. Tarkenna listaa tarvittaessa hakutulosten yläpuolella olevien suodatusvalikkojen avulla (ks. kuvassa kohta 1): Ohjelma (eli koulutus), Toimipiste, Tyyppi (ei käytössä), Opetuskieli tai Opinto alkamassa (eli toteutuslukukausi).
 3. Valitse haluamasi toteutus lukujärjestykseen klikkaamalla sen nimen edessä olevaa Lisää koriin -kuvaketta (ks. kuvassa kohta 2). Toteutus siirtyy sivun vasemmassa alakulmassa olevaan opintokoriin.
  • Voit siirtää kaikki tuloslistan toteutukset opintokoriin kerralla klikkaamalla tuloslistan otsikkorivillä olevaa Lisää koriin -kuvaketta (ks. kuvassa kohta 3). Huomaa, että toiminto siirtää koriin vain hakutuloslistalla näkyvät toteutukset (eli yhden sivun kerrallaan).
  • Mikäli rivin alussa näkyy pieni kolmio, toteutuksella on pienryhmiin jaettua opetusta (ks. kuvassa kohta 4). Klikkaamalla kolmiota saat näkyviin pienryhmäkohtaiset toteutukset. Mikäli jo tiedät mihin pienryhmään kuulut, voit lisätä lukujärjestykseen kaikille yhteisten tuntien lisäksi vain haluamasi pienryhmän varaukset klikkaamalla koko toteutuksen Lisää koriin -kuvakkeen sijasta ao. pienryhmän kuvaketta.
 4. Mikäli haluat lisätä lukujärjestykseen muita toteutuksia tai kokonaisia ryhmiä, toista haku ja valitse haluamasi kohteet.
 5. Poista tarvittaessa toteutuksia lukujärjestyksestä klikkaamalla opintokorissa toteutuksen nimen edessä olevaa rastia.
 6. Siirry tarkastelemaan lukujärjestystä joko klikkaamalla Lukujärjestykseen opintokorin alapuolella tai valitsemalla Lukujärjestys-välilehti sivun yläosasta.
KUVA: Toteutuksen lisääminen lukujärjestykseen

Klikkaa hakutuloslistassa toteutuksen nimeä, niin näet ko. toteutusta koskevia lisätietoja.
Klikkaa Lisää koriin -kuvakkeen ja toteutuksen nimen välissä olevaa Lista-kuvaketta, niin voit tarkastella toteutukselle tehtyjä varauksia pop-up-ikkunassa ennen kuin lisäät toteutuksen lukujärjestykseen.

Kun haet toteutuksia ryhmän tunnuksella, hakutuloslista näyttää myös kaikki muut varaukset, joihin ko. ryhmä on kiinnitetty. Voit valita näitä lukujärjestykseen joko kaikki kerralla tai yksittäin poimien.

Lista-kuvake Lisää koriin -kuvakkeen ja toteutuksen nimen välissä kertoo, että toteutukselle löytyy vähintään yksi varaus järjestelmästä. Jos tätä kuvaketta ei näy, varauksia ei vielä ole, eikä kyseiselle toteutukselle voi tehdä lukujärjestystä.