Opiskelijalle palautetaan opiskeluoikeus

Opiskeluoikeus palautetaan ja/tai opiskeluoikeutta jatketaan

1. Läsnäolotiedot -> Valmistuminen ja eroamiset -kohdassa oleva Eronnut, Ei opinto-oikeutta -merkintä (ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyönti (EIOP1) tai opinto-oikeusaika päättynyt (EIOP2)) poistetaan rivin lopusta Toiminnot -> Poista

2. Läsnäolotietoihin lisätään merkintä Lisää läsnäolo -painikkeella. Jokaisella lukukaudella tulee olla merkittynä läsnäolotieto.
Valitaan oikea status

  • Läsnä, normiaika (LÄ)
  • Läsnä, normiaika+1 (LÄ1)
  • Läsnä, yliajalla (LÄY) jos opiskelija saa opinnoilleen lisäaikaa
  • Ei ilmoittautunut (EILM) jos opiskelijalla jää väliin lukukausia, jolloin ei ole ollut opiskeluoikeutta (esimerkki kohdassa 5.)

3. Opiskelutiedot -kohdassa Muokkaa -painikkeen kautta pääsee tarvittaessa korjaamaan opiskeluoikeuden tietoja.
Jos läsnä/poissaolomaksimit ovat kunnossa ja valittuna ei ole manuaalista päättymispäivän asettamista niin opiskeluoikeuden päättymispäivä vaihtuvat automaattisesti.
Jos opiskelijalla jää väliin lukukausia, jolloin ei ole ollut opiskeluoikeutta tulee ne vähentää ensin poissaolomaksimeista ja sen jälkeen tarvittaessa läsnäolomaksimeista.

4. Opiskeluoikeuden lisätiedot -kohtaan kirjataan tiedot opiskeluoikeuden palauttamisesta ja/tai jatkoajasta

5. Esimerkki
Opiskelijalla on useita lukukausia, jolloin ei ollut opiskeluoikeutta

Opiskelija on menettänyt opiskeluoikeuden ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyönnin vuoksi. Opiskelija on saanut opiskeluoikeuden takaisin keväällä 2024. Opiskeluoikeutta ei ole ollut syksyllä 2022, keväällä 2023 eikä syksyllä 2023, yhteensä 3 lukukauden aikana.


Kaikille näille lukukausille, jolloin opiskeluoikeus ei ole ollut voimassa kirjataan status EILM.

Lisäksi opiskelijalle vaihdetaan poissaolomaksimit PO 2 lk -> 0 lk ja läsnäolomaksimit LÄ 7 lk -> 6 lk. Eli väliin jäävät lukukaudet, jolloin opiskeluoikeutta ei ole ollut kuluttavat opiskeluoikeusaikaa, ensin poissaoloja ja sitten läsnäoloja.

Tutkintosääntö (voimassa 1.8.2023 alkaen, 11§)

Opiskeluoikeusaikaa myönnettäessä otetaan huomioon jäljellä oleva opiskeluoikeusaika ja poissaololukukaudet. Lukukaudet, jolloin opiskelijalla ei ole ilmoittautumisen laiminlyönnin takia ollut opiskeluoikeutta, lasketaan hänelle poissaololukukausiksi, mikäli poissaoloon oikeutettuja lukukausia on käyttämättä. Tilanteessa, jossa kaikki poissaololukukaudet on käytetty, ilmoittautumisen laiminlyönnistä johtuva poissaoloaika kuluttaa opiskeluoikeusaikaa.

=> ilmoittautumisen laiminlyönnistä johtuva poissaoloaika (EILM) kuluttaa ensin poissaololukukaudet ja tämän jälkeen läsnäololukukausia.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.