HOPSin muokkaaminen Opintojen valinta -välilehti

Opintojen valinta -välilehdellä voidaan muokata HOPSia lisäämällä ja poistamalla opintoja sekä tekemällä henkilökohtaisia opintojaksoja, mikäli opiskelija suorittaa sellaisen opintojakson jota ei ole Diakin  opetussuunnitelmissa tarjolla.  Tällaisia voivat olla esimerkiksi hankkeisiin/työelämään tehtävät projektiluonteiset opinnot.

Opintojaksojen lisääminen

Opintojakson perässä olevan suurennuslasi kuvakkeen avulla lisätään opintojaksoja, joita ovat tarjolla Diakin jossain opetussuunnitelmassa .

Klikkaamalla  suurennuslasikuvaketta aukeaa uusi sivu, josta voit hakea opintojaksoja tai kokonaisuuksia.

Kirjoita hakuruutuun opintojakson nimi tai nimestä kolme ensimäistä kirjainta sekä * merkki. Tällöin saat valikkoon opintojaksot, jotka täyttävät nämä kriteerit.

Mikäli hakemasi kurssi ei näy listassa, tarkista kuinka paljon tuloksia näytetään sivulla.

Huomaathan, että voit valita oikeassa reunassa olevasta valikosta kuinka monta tulosta sivulla näkyy.

Kun olet löytänyt hakemasi opintojakson, klikkaa hiirellä Lisää koriin painiketta. Tässä vaiheessa opintojakso lisääntyy hakukoriin. Voit jatkaa näin opintojaksojen lisäämistä niin kauan kuin tarvitsemasi kaikki opintojaksot ovat hakukorissa.

Kun olet hakenut kaikki tarvittavat opintojaksot, klikkaa hiirellä Vie valitut Hopsiin painiketta.

Tämän jälkeen opintojakso/-jaksot ovat siirtyneet opiskelijan HOPSin loppuun ja näkyy kohdassa HOPSin ulkopuoliset opinnot. 

Voit siirtää opintojakson oikeaan kohtaan HOPSissa järjestely- välilehdellä.

Opintojaksojen poistaminen

Opintojakson perässä oleva roskakoripainikkeen avulla voidaan poistaa opintojakso tai opintokokonaisuus. 

Ohjelma varmistaa vielä, että Haluatko varmasti poistaa opinnon.  OK painiketta painamalla opintojakso poistuu Hopsista.

Henkilökohtaisen opintojakson lisääminen

Opintojakson perässä olevan + painikkeen avulla luodaan henkilökohtaisen opintojakson, jota ei ole missään Diakin opetussuunnitelmassa tarjolla.

Mikäli Hopsissa ei ole näkyvissä + kuvake, mene asetukset -välilehdelle ja laita ruksi kohtaan opettaja saa luoda henkilökohtaisen opintojakson.

Kun olet klikannut hiirellä + kuvaketta. Aukeaa uusi ikkuna henkilökohtaisen opintojakson luomista varten. Täytä kaikki kohdat tarkasti. 

Nimi suomeksi ja englanniksi, jotta englanninkieliseen opintokorttin tulostuu nimi.

Laajuus sekä kuvaukseen tulisi merkitä vähintään suomen kielellä opintojen sisältö, jotta se voidaan tarvittaessa myöhemmin todentaa.

Tallennuksen jälkeen henkilökohtainen opintojakso muodostuu HOPSille sen opintokokonaisuuden alle, johon olet sen lisännyt.

Voit myös muokata nimeä tarvittaessa myöhemmin klikkaamalla opintojakson nimeä HOPSissa

Tämän jälkeen voit arvioida opintojakson normaalisti Tarkastelu -välilehdellä

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.