Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions (ADE) on ohjelma, jolla luetaan kirjastosta ladattuja e-kirjoja.

Windows 10 -laitteilla esiintyy usein ongelma, että ADE ei asennuksen jälkeen aseta itseään Ellibsistä ladattavien e-kirjojen (URLLink.acsm -tiedosto) oletusohjelmaksi, vaan tiedostoja avattaessa avautuu vain ADE:n asennusohjelma uudestaan.

Tämän saa helpoiten korjattua näin:

Avaa resurssienhallinta (keltainen kansio Windowsin alapalkissa), mene Ladatut tiedostot -sijaintiin, ja etsi URLLink.acsm niminen tiedosto (jos tällaista ei ole, niin lataa Ellibsistä jokin kirja laitteellesi). Paina siitä oikealla hiirennapilla ja valitse "Ominaisuudet". Paina sitten avautuvasta ikkunasta "Muuta..." nappia.

Valitse avautuvasta ikkunasta "Lisää sovelluksia", selaa valikon pohjalle ja valitse "Etsi toinen sovellus tästä tietokoneesta".

Selaa avautuvassa ikkunassa sijaintiin C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Digital Editions 4.5 (numero vaihtelee version mukaan), ja valitse DigitalEditions ja Avaa. Paina sitten vielä OK.

Tästedes, kun avaat tämän tyyppisiä e-kirjatiedostoja, ne avautuvat suoraan ADE-sovelluksessa oikein.

Kun avaat ADE:ssa kirjan ensimmäistä kertaa, se pyytää Adobe ID -tunnusta. Tätä ei tarvitse tehdä, vaan kyselyn pohjalla voi laittaa täpän kohtaan "I want to authorize my computer without an ID".

Jos käyttää ADE:ta vain yhdellä tietokoneella, niin tämä on kannattava vaihtoehto. Jos aikoo lukea samoja kirjoja usealla tietokoneella, voi olla kannattavaa luoda Adobe ID ja kirjautua sillä ohjelmaan jokaisella laitteella.

  • Tietokoneen C-asemalla on yleensä kaksi kansiota, Program Files ja Program Files (x86). ADE löytyy näistä jälkimmäisestä.
  • Selaimesta voi olla asetettu oletuslatauskansioksi jokin muu kuin Ladatut tiedostot. Useimmista selaimista pääsee ladattujen tiedostojen listalle Ctrl+J näppäinyhdistelmällä, ja sieltä voi tiedostojen kohdalta valita "Avaa kansiossa", jolloin pääsee lataussijaintiin.