Ms Office 365:n asennus MacOS:lle

HUOM! O365 tukee kolmea viimeisintä MacOS -versiota. Nämä versiot ovat  tällä hetkellä MacOS Sonoma (14.x.x), MacOS Ventura (13.x.x) ja MacOS Monterey (12.x.x).

 

Mikäli et tiedä, mikä versio omassa koneessasi on, voit tarkistaa sen  Finder -rivin Omenavalikosta. Valitse täältä Tietoja tästä Macista.

Tässä esimerkki:

1. Ladataksesi asennuspaketin siirry osoitteeseen https://portal.office.com ja sivun pyytäessä kirjautumista, kirjaudu pitkällä käyttäjätunnuksella ja salasanallasi. Pitkä käyttäjätunnus on muotoa [email protected]

2. Sivuston oikeassa yläreunassa näkyy painike Asentaminen ja paljon muuta. Painaessasi tästä alasvetovalikosta tulee esiin kohta Asenna Microsoft 365- sovelluksia. Klikkaa tästä.

 

 

3. Sinulle avautuu seuraavanlainen näkymä:

 

Klikkaa Asenna Office- painiketta.

 

4. Asennustiedosto ladataan oletuksena Lataukset- kansioon. Painaessasi Tallenna, käyttämäsi selain alkaa ladata asennustiedostoa. Latausikkunan ulkonäkö vaihtelee selaimesta riippuen.

 

 

Itse varsinainen O365- paketin asennus, päivitys ja aktivointi esitetään ao. videolla. Suurenna ikkuna koko ruudun kokoiseksi, niin videon seuraaminen on helpompaa. Videota voi kelata eteenpäin varsinaisen asennusprosessin ollessa käynnissä. Tämän aikana ei tapahdu mitään sellaista, mihin tarvittaisiin käyttäjän toimia.

 

Asennuksen valmistuttua, ja ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä, Word kysyy, että ”Haluatko aktivoida sovelluksen”? Aktivointi kannattaa tehdä tässä vaiheessa. Ilman aktivointia sovelluksella ei voi tallentaa mitään, ainoastaan katsella dokumentteja. Sovellus ilmoittaa tästä ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä. Aktivointiin käytetään käyttäjätunnuksen pidempää muotoa, eli tunnusta, mikä on muodossa [email protected] ja käyttämääsi salasanaa.