Tulostaminen monitoimitulostimella

Tämä ohje koskee joissain Diakin toimipisteissä käytössä olevia monitoimitulostimia, joilla on mahdollista myös kopioida ja skannata. Halutessasi tulostaa auki olevan tiedoston Diakin tietokoneella seuraa näitä ohjeita kulloinkin käytössäsi olevaan ohjelmaan soveltaen (toiminnot voivat löytyä hieman eri paikoista eri ohjelmissa):

  1. Valitse “Tulosta…” ohjelman valikoista.
  2. Valitse toimipaikkasi mukainen tulostin (Esim. “Sture_Canon_tulostimet”, monitoimitulostimien nimi voi kuitenkin vaihdella toimipisteittäin).
  3. Tulosta. Tällöin tiedosto siirtyy tulostusjonoosi.

Tämän jälkeen mene monitoimitulostimelle. Kohdat 2) ja 3) koskevat ensimmäistä kertaa, mutta muuten toimi seuraavasti:

1. Kosketa kulkulupalätkälläsi sitä varten varattua aluetta, tulostimen näytön vasemmalla puolella. Näytön vasemmalla puolella voi olla myös erillinen lukulaite tätä varten.

2. Jos tulostat ensimmäistä kertaa, kirjaudu seuraavaksi laitteelle tunnuksillasi. Tunnukset ovat samat kuin millä kirjaudut kampuksella koneelle tai MyDiakiin.

Näppäimistö tulee näkyviin, kun painat laitteen kosketusnäytöllä tyhjää tekstikenttää. Toisen kentän pääset täyttämään, kun painat “ok” tiedot kirjoitettuasi.

3. Kun olet kirjoittanut opiskelijatunnuksesi ja salasanasi, paina “Login”.

4. Tulostamaan pääset tämän jälkeen kohdasta “Secure print”. Näkyviin tulee tulostusjono, josta voit valita, mitä tiedostoja haluat tulostaa. Tiedoston valinnan jälkeen valitse “Tulosta+Poista”. Tulostuksen jälkeen tiedosto katoaa tulostusjonostasi. Tulostusjono tyhjenee automaattisesti öisin.

Näin tehdyllä ensimmäisellä kerralla laitteisto oppii yhdistämään tietyn kulkulupalätkän tiettyihin tunnuksiin. Jatkossa tulostimelle kirjautumiseen riittää joko kulkulupalätkän näyttäminen tai tunnuksen kirjoittaminen. Muilta osin tulostaminen toimii jatkossa samalla tavalla.

Voit lähettää tulostusjonoosi tiedostoja myös sähköpostin liitteenä Diakin sähköpostiosoitteesta, laittamalla vastaanottajaksi tulostus@diak.fi. Tulostimella toiminta on tällöinkin sama kuin yllä kuvattu.

0 Comments

Add your comment

E-Mail me when someone replies to this comment