Ajoita kokous tai luo pikakokous

Ajoita kokous

Katso opetusvideo täällä (5:30 min)

Jos haluat ajoittaa uuden kokouksen, mene Zoom-tilillesi osoitteessa diak-fi.zoom.us, ja klikkaa "Schedule a meeting" oikealta ylhäältä.

Pääset seuraavalle sivulle, ohjeet kuvan alapuolella.

Kirjoita (1) tapahtuman otsikko (topic) ja kuvaus (description), joiden haluat näkyvän osallistujille. Kertaluontoisille tapahtumille, (2) valitse päivämäärä ja aloitusaika, ja aseta kokouksen kesto.

Jos käytät AM/PM -tuntimuotoa Zoom-verkkosivulla, valitse 12:00 PM ajoittaaksesi kokous keskipäivälle. Ajoittaaksesi kokouksen keskiyöhön, valitse 12:00 AM. Voit vaihtaa aikamuodon 24-tuntiseksi sivulla diak-fi.zoom.us/profile, kohdasta Time Format > Edit, valitse "24-hour time" ja paina "Save".

(3) Toistuva kokous (recurring meeting): Valitse toistuva kokous, mikäli samaa kokousta (ja kokouslinkkiä) on tarkoitus käyttää jatkuvasti, ja valitse kokouksen toistuvuus. Valitse Recurring meeting > Recurrence: "No Fixed Time", jotta huone on aina saatavilla, eikä sidottu tiettyihin ajankohtiin.

(4) Rekisteröityminen: Valitse "Required", jos haluat että osallistujat joutuvat rekisteröitymään erikseen kokoukseen. Kun tallennat kokouksen, suoran kutsulinkin tilalle tulee rekisteröitymislomakkeeseen johtava linkki. Voit jakaa linkkiä mahdollisille osallistujille, ja lomakkeen täytettyään he saavat yksilöllisen linkin kokoukseen. Zoom mahdollistaa järjestäjälle sekä rekisteröintilomakkeen muokkaamisen, että osallistujien manuaalisen hyväksymisen tarvittaessa.

(5) Kokouksen numero ja pääsykoodi (Meeting ID ja Passcode): Valitse, haluatko luoda kokouksen uudella ID-numerolla (turvallisempaa), vai käyttää henkilökohtaista kokous-ID:tä. Voit vaihtaa pääsykoodin johonkin helpommin muistettavaan (esim. minunkurssini, YHT876, jne.), ja sen kannattaa olla korkeintaan 10 merkkiä pitkä. Osallistujat, joilla on kokoukseen liittymislinkki, eivät yleensä pääsykoodia tarvitse, mutta jotkin laitteet kuten puhelimet tai iPadit saattavat vaatia sen liittyessä.

(6) Odotushuone: Jos laitat odotushuoneen päälle, host (järjestäjä) tai co-host joutuvat päästämään osallistujat erikseen sisään. Kun osallistujat menevät kutsulinkistä kokoukseen, heille tulee ilmoitus, jossa pyydetään odottamaan kokoukseen päästämistä. Host puolestaan näkee ilmoituksena, minkä nimisiä henkilöitä odottaa sisäänpääsyä. Näin host voi paremmin hallita, kuka pääsee kokoukseen.

Jos liityt kokoukseen Diakin räätälöidyn Zoom-sovelluksen kautta, mikrofonisi ja kamerasi ovat aina pois päältä kokoukseen liittyessä, riippumatta kokouksen asetuksista, tai siitä oletko kokouksen järjestäjä. Pidä tämä mielessä, kun luet eteenpäin. Voit vaihtaa näitä asetuksia omalla kohdallasi Zoom-sovelluksen asetusvalikosta.

(7) Video: Osallistujat ja host liittyvät kokoukseen kamerat oletuksena pois päältä, mutta tätä voidaan muuttaa.

(8) Kokousasetukset: "Allow participants to join ... before start time" -kohdasta voit muuttaa, kuinka kauan ennen kokouksen alkamisaikaa osallistujien on mahdollista päästä kokoukseen. Tämä asetus ei toimi, jos "odotushuone" on käytössä. Jos valitset "Mute participants upon entry", osallistujilla on mikrofoni pois päältä liittyessään kokoukseen.

(9) Vaihtoehtoiset hostit: Jos teet kokousta toisen puolesta, tai jos jonkun muun täytyy aloittaa tai hallinnoida kokousta, kirjoita yhden tai useamman Diakin henkilön nimi tai sähköpostiosoite "Alternative hosts" kenttään. Vaihtoehtoinen host voi aloittaa kokouksen ja toimia hostina, jos kokouksen järjestäjä ei ole paikalla.

Hyvä tietää!

Jos olet tekemässä kokousta, jossa Diakin ulkopuolisen henkilön on tarkoitus olla hostina, varmista että sinä tai muu Diakilainen voi liittyä kokoukseen vaihtoehtoisena hostina, ja lisää ulkopuoliselle host-oikeus kun tämä on liittynyt kokoukseen. Tämän jälkeen hän voi hallinnoida kokousta, vaikka Diakilainen host lähtisi kokouksesta.

Kun olet laittanut kokouksen asetukset kuntoon, paina (10) Save-nappia.

Seuraavalla sivulla näet kutsulinkin (Invite link), jonka voit lähettää kokouksen osallistujille (tai Registration link, mikäli valitsit rekisteröitymisen). Voit klikata "Copy Invitation" (1) kopioidaksesi kaikki kokouskutsuun liittyvät tiedot, ja liittää viestiin osallistujille, tai vaihtoehtoisesti vain lähettää kokouksen ID-numeron, pääsykoodin ja kutsulinkin. Tällä sivulla voit myös luoda etukäteen Poll-kyselyn (2) monivalintakysymyksillä, jonka voit jakaa kokouksessa, tai Survey-palautekyselyn (3), jonka osallistujat voivat täyttää kokouksen jälkeen. Jos olet valinnut "Registration required" kokousta tehdessä, voit tämän sivun alalaidassa myös räätälöidä rekisteröintiä.

Zoom-sovelluksessa voit ajoittaa kokouksen painamalla Schedule-nappia aloitussivulla, jonne pääsee ylälaidan "Home"-painikkeesta.

Huomaa, että jotkin ajoitustoiminnot ovat saatavilla vain Zoom-verkkosivulla kokousta luotaessa (esim. kyselyt).

Luo pikakokous

Katso opetusvideo täällä (40 s)

Luo Zoom-sovelluksessa pikakokous painamalla aloitussivulla "New Meeting".

Voit myös luoda pikakokouksen Zoom-verkkosivulla profiilisivultasi, painamalla oikeasta yläkulmasta "Host a meeting". Valitse "Screen Share Only" aloittaaksesi pelkkä ruudunjako. Valitse "With Video On" aloittaaksesi kokous niin, että kamera on valmiiksi päällä, tai "With Video Off" aloittaaksesi kamera pois päältä. Voit aloittaa myös ruudunjaon ja laittaa kameran päälle tai pois kokouksen jo alettua.

Huomaa, että jos aloitat "Screen Share Only" -kokouksen, se loppuu heti kun lopetat ruudunjaon, sen sijaan että joudut painamaa "End"-nappia kokouksessa.

Kun aloitat kokouksen tätä kautta, tai liityt kokoukseen linkin kautta, selaimesi kysyy aina ponnahdusikkunassa lupaa käynnistää Zoom-sovellus. Voit laittaa tähän ponnahdusikkunaan "Salli aina" -kohtaan täpän, jolloin pääset jatkossa suoraan kokouksiin ilman selaimen lupakyselyä.

Kun kokous on käynnissä, voit kutsua suoraan osallistujia painamalla Participants-napin vieressä olevaa pientä ylös-nuolta, tai painamalla näppäinyhdistelmää ALT + i .

From the Invite window, click the “Copy invite link” button and then paste it to the people who should join the meeting. The function “Copy Invitation” will copy the invite link AND the meeting ID, password and join by phone information.

Kun painat kutsuikkunassa "Copy Invite Link", saat pelkän suoran linkin jonka voit liittää viestiin haluamillesi ihmisille. "Copy Invitation" -napista kopioituu kokouksen linkki, ID-numero, pääsykoodi ja puhelimella liittymisen tiedot.

Henkilökohtainen ID

Jokaisella Zoom-kokouksella on ID-numero. Se on 10- tai 11-merkkinen koodi, joka on linkattu kokoukseen. Kun ajoitat uutta kokousta, voit käyttää automaattisesti generoituvaa ID-numeroa tai omaa henkilökohtaista ID:tä. Henkilökohtainen ID on kuin pysyvä oma Zoom-kokoushuone. Voit nähdä ja muokata omaa ID:täsi diak-fi.zoom.us/profile sivulla Meeting-osiossa. Voit myös luoda omalle kokoushuoneellesi räätälöidyn osoitteen "Personal Link" -kohdassa, esim. muodossa https://diak-fi.zoom.us/my/etunimi.sukunimi .

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.