Zoom-etäopetustilan luonti Diaklessa

Opiskelijoiden ryhmätyötiloja ei enää luoda samalla tavalla kuin Collaboratessa. Tämä johtuu siitä, että yhden henkilön luomia (hostaamia) kokouksia voi olla vain kaksi käynnissä kerrallaan, ja Diakleen luotavan Zoom-aktiviteetin kokoustapahtuma menee sen luovan opettajan kokouslistalle. Tämän takia voi tulla tapauksia, että kokouksiin ei pääse koska toinen kokous on meneillään.

Opiskelijat voivat itse luoda omia Zoom-kokouksia, ja kutsua niihin ryhmäläisensä osallistujiksi.

Kun luot Zoom-aktiviteetin Diaklessa, kokous ilmestyy Zoom-verkkosivulle (diak-fi.zoom.us) omaan Meetings-osioosi. Kun poistat Zoom-aktiviteetin Diaklessa, se ei kuitenkaan häviä Zoom-sivulta, eikä toisinpäin. Diaklessa luodut kokoukset poistuvat Zoom-sivulta vain, jos koko Diakle-kurssi poistetaan (mukaanlukien kokoukset, joita vastaava Diakle-aktiviteetti on poistettu jo aiemmin).

Jos poistat Diaklessa Zoom-aktiviteetin, siihen linkattu kokous on edelleen saatavilla (sinulle Zoom-sivun kautta, muille linkistä), kunnes poistat kokouksen Zoom-sivulta. Jos poistat kokouksen Zoom-sivulla, vastaava Diakle-aktiviteetti säilyy semmoisenaan, mutta siihen menevät Diakle-kurssin osallistujat saavat alla olevan sinisen virheilmoituksen, ja vastuuopettaja punaisen.

Jos aktiviteetti luodaan uudelleen "recreate it here" -linkistä, kokous ilmestyy uudelleen kokoukseksi sen henkilön Zoom-sivulle, joka painoi linkkiä.

Luodaksesi Zoom-etäluentotilan tai kokouksen Diaklessa, mene kurssilla sopivaan osioon, ja paina "Luo oppimisaktiviteetti".

Valitse aktiviteettivalikosta "Zoom meeting".

On suositeltavaa antaa aktiviteetille otsikko tai kuvaus, joka yksilöi kurssia (esim. otsikko "Etäopetustila HAR01MK20HKI" tai kuvaus "Täällä tapahtuu kurssin HAR01MK20HKI etäopetus" jne.).

Tällä voi helpottaa omien Zoom-kokousten hallinnointia, sillä vanhoja Diakle-alustoja ei poisteta, vaan arkistoidaan. Kun Zoom-sivulla katsoo omia kokouksia, niistä ei selviä, minkä Diakle-alustan kautta ne on luotu. Otsikot kuitenkin näkyvät kokousten listauksessa, ja yksittäisiä kokouksia klikkaamalla näkee kokousten kuvaukset. Ajan myötä varsinkin opettajien kokouslista todennäköisesti täyttyy turhista menneiden alustojen kokouksista, jotka on asetettu Recurring-tilaan.

Kirjoita aktiviteetille (1) otsikko ja (2) kuvaus (valinnainen). Kun käytät samaa Zoom-aktiviteettia kaikille etäluennoille, on suositeltavaa lisätä kuvaukseen jokaisen luennon ajankohta. Valitse vaihtoehto "Näytä kuvaus kurssisivulla" (3), jotta kuvaus näkyy suoraan Diakle-alustalla aktiviteetissa, ilman että se tarvitsee avata.

Diaklessa Zoom-kokoukset luodaan oletuksena jatkuvina kokouksina (4) ilman alkamis- ja päättymisaikaa. Tällöin huoneeseen pääsee sisään milloin vain.

Jos otat "Recurring meeting" -asetuksen pois päältä, kokoukselle täytyy valita alkamis- ja päättymisaika "When"-osioon (5), ja tiedottaa osallistujia. Voit myös asettaa kokouksen keston, mutta todellisuudessa kokous kestää niin kauan, kunnes host lopettaa kokouksen End-nappulasta.

Pääsykoodi on pakollinen turvallisuusasetus, mutta Zoom ei vaadi osallistujia syöttämään pääsykoodia, jos he liittyvät Diaklessa Zoom-aktiviteetissa "Join meeting" -painikkeesta. Pääsykoodin voi kuitenkin antaa aktiviteetin kuvauksessa varotoimenpiteenä.

"Require authentication to join" (1) -asetus on oletuksena päällä. Diaklessa tehdyt Zoom-kokoukset vaativat, että osallistuja on kirjautunut Diakin Zoom-tilille, toisin sanoen opiskelijan täytyy olla kirjautunut Zoom-sovellukseen Diakin tunnuksillansa, tyyliin [email protected]. Jos kurssilla on osallistujia, joilla ei ole Diakin käyttäjätunnuksia, esim. kansainvälisiä kumppaneita, voit ottaa tämän toiminnon pois päältä.

Vaihtoehtoisesti voit sallia kokoukseen pääsyn millä tahansa Zoom-tilillä, ei pelkästään Diakin, muokkaamalla Zoom-sivulla kokousta ja valitsemalla alla olevan vaihtoehdon tunnistautumismenetelmistä.

Jos päätät ottaa tunnistautumisen pakotuksen pois päältä, voit varotoimenpiteenä valita (2) "Enable waiting room" -vaihtoehdon, ja päästää käsin kaikki osallistujat kokoukseen odotustilasta.

Toistuviin kokouksiin osallistujat voivat liittyä milloin tahansa ennen kuin host liittyy, mikäli "Allow participants to join anytime" asetus on päällä. Jos otat tämän asetuksen pois päältä, hostin täytyy olla kokouksessa jotta osallistujat pääsevät sisään.

Osallistujat ja host liittyvät kokoukseen kamerat ja mikrofonit oletuksena pois päältä. Tätä voidaan tarvittaessa muuttaa "Host video"-, "Participants video"- ja "Audio default" -asetuksista.

Jos kurssilla on useampi kuin yksi opettaja, tai tarvitset jonkun muun aloittamaan kokoukset puolestasi, sinun täytyy lisätä kyseiset henkilöt "Alternative hosts" kohtaan. Vain Diakin Zoom-lisenssin omaavat ihmiset voidaan lisätä vaihtoehtoisiksi hosteiksi. Lisäys tapahtuu sähköpostiosoitteen perusteella, ja useat osoitteet pitää erottaa pilkulla, ILMAN VÄLILYÖNTIÄ.

Tarkista asetuksesi, ja tallenna.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.