Outlookin Zoom-lisäosa

Kun diak-fi.zoom.us -sivulla tai Zoom-sovelluksessa luo tapahtuman, se ei mene automaattisesti Outlook-kalenteriin.

Käyttäjien, joilla on Zoom-lisenssi, on mahdollista luoda Outlookin kautta Zoom-tapahtuma, mikä lienee useimmille kätevämpi tapa tehdä Zoom-kokouksia.

Kun luot ensimmäistä kertaa Zoom-tapahtumaa Outlook-sovelluksessa tai Outlook-selainversiossa, ruudulle tulee hetkeksi automaattista sisäänkirjautumista varten pieni ponnahdusikkuna, jonka voi jättää täysin huomiotta.

Jos luot Outlookissa Zoom-tapahtuman ja poistat Outlook-kalenterimerkinnän ilman että poistat ensin Zoom-kokousta, voit jälkikäteen käydä diak-fi.zoom.us -sivulla poistamassa sen omista kokouksista.

Zoom-kokouksen luonti Outlook-sovelluksessa

Kun menet Outlook-sovelluksessa Kalenteri-näkymään, ja luot uuden tapahtuman, Zoom-kokouspainikkeet löytyvät sieltä.

Jokaisessa uudessa Zoom-kokouksessa on samat oletusasetukset kuin diak-fi.zoom.us -sivustolla luotaessa, eli Outlook ei muista uutta kokousta luodessa mitä asetuksia edelliseen asetettiin. Jos oletusasetukset ovat hyväksyttävät, pelkkä Add a Zoom Meeting -painike riittää.

Jos haluat muuttaa kokouksen asetuksia joko ennen tai jälkeen kokouksen luomisen, voit tehdä sen Settings-painikkeesta. Muista tarkistaa alalaidasta Advanced Options alta Show-painikkeen takaa tarkemmat asetukset.

Tapahtuma syntyy Zoomiin heti kun luot näistä painikkeista kokouksen, vaikka Outlook-kalenteritapahtumaa ei tallenneta vielä, tai kutsuja lähetetä. Jos peruutat kokouksen kun Zoom-tapahtuma on luotu, poista ensin Settings-painikkeen kautta Remove-painikkeesta tapahtuma, ja poista vasta sen jälkeen Outlook-kalenteritapahtuma, jotta kokous ei jää kummittelemaan Zoomiin.

Paina Update-nappia, kun teet muutoksia Zoom-kokouksen asetuksiin.

Jos teet jo luodun kokouksen Zoom-asetuksiin muutoksia, jotka eivät vaikuta viestin sisältöön (esim. linkki, Meeting ID tai Passcode ei muutu), osallistujille ei tarvitse lähettää päivitystä, vaan voit sulkea Outlook-tapahtuman ruksista ja valita "Tallenna muutokset, mutta älä lähetä".

Zoom-kokouksen luonti Outlook-selainversiossa

Tämän otsikon alla käydään läpi vain asiat, jotka eroavat Outlook-sovelluksen toiminnasta.

Kun luot uutta kalenteritapahtumaa, Zoom-valinnat löytyvät Zoom-ikonista painamalla.

Kun Outlook-selainversiossa kutsuu osallistujia, Teams-kokous -valinta menee automaattisesti päälle, eli se täytyy muistaa aina ottaa pois päältä.

Jos samassa kokouksessa on sekä Zoom- että Teams-linkki, tapahtuman "Liity"-painike ei välttämättä toimi oikein, ja vastaanottajille aiheutuu hämmennystä, missä kokous tapahtuu.