Oppaita opiskelijoilleOffice 365 OpiskelijoilleArticlesMs Office 365:n asennus Windows -koneeseen

Ms Office 365:n asennus Windows -koneeseen

  1. Ensimmäiseksi sinun tarvitsee ladata asennuspaketti tietokoneellesi.
  2. Helpoiten tämä tapahtuu siten, että siirryt osoitteeseen https://portal.office.com  
  3. Sivuston pyytäessä kirjautumista, niin kirjaudu sivustolle. Kirjautumiseen käytetään käyttäjätunnuksesi pidempää muotoa ja salasanaasi. Pitkän käyttäjätunnuksen tunnistaa muodosta [email protected]
  4. Klikkaa sivulla näkyvää Asentaminen ja paljon muuta -painiketta.  

5. Tämä painike, ei tule näkyviin, mikäli käyttämäsi käyttöjärjestelmä ei tue O365:ttä. Windows- käyttöjärjestelmistä tuetaan Windows 10:ä ja Windows 11:sta.

6. Asentaminen ja paljon muuta- painiketta klikattuasi avautuu ao. teksti.

7. Varsinaisen asennuspaketin pääset lataamaan, kun klikkaat Asenna Office- painiketta

 

8. Koneelle latautuu OfficeSetup.exe -niminen tiedosto. Tiedosto tallentuu oletuksena C:\Käyttäjät\user123\Lataukset -kansioon. User123 tässä yhteydessä tarkoittaa omaa käyttäjänimeäsi, millä olet koneelle kirjautunut.

9. Käynnistä Office- paketin asennus tuplaklikkaamalla OfficeSetup.exe -tiedostoa.

10. Windows kysyy lupaa jatkaa. Vastaa tähän "Kyllä"

 

11. Varsinaiseen asennukseen ei käyttäjä voi vaikuttaa. Asennusohjelma lataa kaikki Office- pakettiin kuuluvat sovellukset, ja asentaa ne. Eteneminen ilmaistaan seuraavanlaisella ikkunalla. Asennuksen aikana asennetaan aina uusin versio Office- paketista. Tästä johtuen sovelluksien ulkonäössä voi olla eroavaisuuksia vanhempiin versioihin verrattuna.

 

12. Latauksen ja asennuksen valmistuttua, näet viestin asennuksen päättymisestä, ja ruudulle tulee näkyville Sulje -painike. Nyt Office- paketti on asentunut, ja sovellukset ovat löydettävissä Käynnistä- valikosta.

13. Käynnistä nyt esim. Word, ja aktivoi ohjelmistopaketti käyttämällä käyttäjätunnuksen pidempää muotoa, ja  käyttämääsi salasanaa. Ikkuna, mihin tunnus pitää syöttää, näyttää seuraavalta: