Perusta tarvittavat opetusryhmät

Opettaja määrittelee itse millaisia opetusryhmiä eli pienryhmiä toteutuksella on. Ryhmäjako rakennetaan toteutuksen Opetusryhmät-välilehdellä.

Opetusryhmien määrittely mahdollistaa sen, että

 • lukujärjestyssuunnittelu voi selvästi merkitä tuntivaraukseen mitä pienryhmää se koskee.
 • opettaja voi toteutuksen Ilmoittautumiset-välilehdellä tallentaa pienryhmäjaon, jolloin opiskelija näkee MyDiakista mihin pienryhmään hän itse kuuluu.
 • opiskelija voi nettipalvelussa valita omaan lukkariinsa vain oman pienryhmänsä opetustunnit ja hallitsee siten omaa kalenteriaan paremmin.
Opetusryhmien perustaminen

Voit lisätä toteutukselle opetusryhmiä klikkaamalla Opetusryhmät-välilehdellä + Lisää opetusryhmien joukko sivun yläreunassa.

Avautuvassa ikkunassa täytä seuraavat tiedot:

 1. Opetusryhmän joukon tyyppi (pakollinen tieto)
  • valittavissa ovat pienryhmä, laboraatio, muu ryhmä
   (kiintiöryhmä on vain avoimen amk:n käytössä, ei käytetä lukujärjestyksissä)
 2. Opetusryhmien määrä (pakollinen tieto)
  • määrittele kuinka monta rinnakkaista ryhmää haluat opetuksessa käyttää (esim. "2", mikäli haluat määritellä pienryhmät A ja B)
 3. Opetusryhmien nimet (pakollinen tieto)
  • ryhmien määrän määrittelyn jälkeen MyDiak avaa kullekin ryhmälle kentän, jossa voit halutessasi muokata MyDiakin ryhmälle oletuksena antamaa nimeä
 4. Opetusryhmistä ilmoittaudutaan: vähintään - enintään (pakollinen tieto)
  • määrittele kuinka moneen pienryhmään opiskelija osallistuu; käytännössä tähän riittää aina tiedoksi "1 - 1" (opiskelija osallistuu yhteen ryhmään)

 

Opetusryhmien oletusosallistujamäärä/ryhmä
Ilmoittautumisohjeet

 • kentät eivät ole käytössä, joten jätä ne tyhjäksi

 

Lopuksi tallenna lisäämäsi pienryhmäjako klikkaamalla Tallenna ikkunan oikeassa alakulmassa.

Tallennetut opetusryhmät näkyvät nyt Opetusryhmät-välilehdellä ja ovat opettajan käytettävissä opetustuntitilauksia tehdessä.

Opetusryhmien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Opetusryhmien lisääminen

Klikkaa Opetusryhmät-välilehdelle tallennetun pienryhmäjoukon otsikon lopusta +-kuvaketta. Ponnahdusikkunaan aukeaa uuden pienryhmän tietoikkuna. Voit tarvittaessa muokata opetusryhmän nimeä, jätä muut tiedot ennalleen.

Opetusryhmien muokkaaminen

Voit muokata opetusryhmien nimiä klikkaamalla kynä-kuvaketta joko opetusryhmäjoukon otsikkorivin tai pienryhmän oman rivin lopussa.

Huom: Yksittäisen pienryhmän muokkausikkunassa on paljon kenttiä, jota ei tällä hetkellä käytetä. Älä kirjoita niihin mitään.

Opetusryhmien poistaminen

Jos haluat poistaa koko opetusryhmäjoukon, klikkaa sen otsikkorivin lopussa olevaa rasti-kuvaketta.

Jos haluat poistaa vain yhden pienryhmän joukosta, klikkaa rasti-kuvaketta ko. pienryhmän rivin lopussa.

Mikäli lukukaudella on paljon pienryhmäopetusta, ryhmien nimiä ja määrää kannattaa koordinoida kaikkien lukukauden toteutusten kesken. Lukujärjestyssuunnittelu voi tällöin tarvittaessa porrastaa ja lomittaa pienryhmäopetusta niin, että käytössä olevat lähiopetuspäivät saadaan hyödynnettyä tehokkaasti. Tämä onnistuu kuitenkin vain, mikäli pienryhmäjako on eri toteutuksilla sama (eli toteutuksen 1 pienryhmä A voi olla menossa samaan aikaan kuin toteutuksen 2 pienryhmä B, eikä yhden ja saman opiskelijan tarvitse olla läsnä molemmissa yhtäaikaa).

0 Comments

Add your comment

E-Mail me when someone replies to this comment