Zoom-ohjelman käyttöönotto

Diakin Zoom-sovellus on saatavilla kaikilla Diakin tietokoneilla.

Diakin räätälöity Zoom-asennuspaketti sisältää useita asetuksia, joita ohjelmassa ei oletuksena ole päällä kun sen lataa muualta. Avaa alaotsikko, jos haluat tietää mitä eroavaisuuksia paketissa on tavalliseen Zoom-asennukseen.

Diakin Zoom-paketin räätälöidyt asetukset
  • Hiljainen asennus, ei näy käyttäjälle mitenkään, poistaa kaikki edelliset Zoom-versiot eikä vaadi uudelleenkäynnistystä
  • Asennus keskeytyy (epäonnistuu), jos Zoom-kokous on meneillään aiemmin asennetussa Zoom-ohjelmassa
  • Automaattinen hiljainen päivitys, eli käyttäjälle ei tule koskaan ilmoituksia kun ohjelma päivittyy uudempaan versioon
  • Automaattinen piilokäynnistys Windowsin käynnistyessä, jotta automaattinen päivitys toimii, vaikkei sovellusta käytettäisi koskaan
  • Diakin kertakirjautumisosoite on automaattisesti tarjolla SSO-kirjautumisessa (Single Sign-On)
  • Kun ohjelman käynnistää, ohjautuu suoraan Diakin SSO-kirjautumissivulle, mikäli ohjelmaan ei olla kirjauduttu
  • Gallerianäkymässä on max. 49 kameraa näkyvissä kerrallaan, oletuksena ohjelmassa näkyisi 25
  • Kun liitytään kokoukseen, Zoom valitsee suoraan tietokoneen äänilaitteet, eikä kysele aina millä laitteilla liitytään. Tämä sulkee pois myös kameran esikatselun
  • Kamera ja mikrofoni ovat oletuksena pois päältä, kun liitytään kokoukseen

Jos Diakin tietokoneellasi on Zoom, etkä ole varma onko se oikea Diakin räätälöity versio, saat sen selville näin:

Avaa Zoom. Jos olet kirjautuneena sisään, klikkaa oikeasta yläkulmasta profiili-ikonia, ja Sign Out. Sulje sitten Zoom-ikkuna.

Kun avaat Windows-hausta tai työpöydältä Zoom-sovelluksen, eikä siihen olla kirjauduttu sisään, niin räätälöidyllä Zoom-sovelluksella avautuu saman tien selainikkuna, jossa kirjaudutaan sisään. Kaikilla muilla Zoom-versioilla tulee vain Zoom-sovelluksen oma kirjautumisikkuna, eikä avaudu selainta.

Jos olet kirjautunut vanhaan Zoom-sovellukseen, kirjaudu siitä joka tapauksessa ulos, ennen kuin asennat tämän räätälöidyn Zoom-sovelluksen.

Saat asennettua ohjelman koneellesi avaamalla Windows-hausta Software Centerin, menemällä Applications-välilehdelle (avautuu oletuksena) ja valitsemalla "Zoom Diak" heti ensimmäiseltä sivulta, ja siltä sivulta ohjeita noudattamalla.

Jos Zoom Diak ei näy Applications-välilehdellä, ota yhteyttä IT-tukeen.

Seuraa kyseisellä sivulla olevaa ohjetta. Asennuksessa menee korkeintaan minuutti.

Asennuksen jälkeen voi tulla ilmoitus, että järjestelmä täytyy käynnistää uudelleen. Jos näin käy, älä avaa vielä Zoomia, vaan paina Software Center -ikkunassa olevaa Restart-nappia, niin tietokone käynnistyy uudelleen.

Käynnistä sitten joko työpöydältä tai Windows-hausta Zoom, ja kirjaudu avautuvassa selainikkunassa Diakin tunnuksilla, jos niitä kysytään. Salli sitten selaimen pyyntö avata Zoom-ohjelma (tähän kannattaa laittaa täppä, että selain muistaa valinnan).

Tämän jälkeen Zoom-sovellus on oikein käytössäsi.

Jos haluat Zoomin käyttöösi omalle laitteelle, tai et jostain syystä halua tai voi käyttää Diakin räätälöityä Zoom-sovellusta, katso opiskelijoiden sovelluksen käyttöönotto-ohjeet tästä linkistä. Zoom-mobiilisovelluksen käyttöönottoon löytyy ohjeet tämän linkin kautta.