Oppaita opettajille ja henkilökunnalleDiakle - opettajan opasTehtävä-aktiviteettiTehtävä-aktiviteetin asetukset: palautus- ja palautemuodot

Tehtävä-aktiviteetin asetukset: palautus- ja palautemuodot

Tehtävänannossasi tulisi olla määriteltynä se, missä muodossa tehtävä palautetaan. Tehtävä-aktiviteetti on ensisijaisesti suunniteltu kirjallisten töiden palautukseen, joten luontevimmin tehtävään palautetaan yksi tai useampi tiedosto. Tiedostomuotoa ei voi rajoittaa, ainoastaan palautettavien tiedostojen määrää ja kokoa. 

Avaa tehtävän asetukset muokkausnäkymään ja valitse aikakenttien alapuolelta haluamasi palautusmuodot. 

Verkkotekstikenttä kannattaa täpätä päälle silloin, kun opiskelijat palauttavat esim. linkin tiedostoon tai tuotokseen, joka sijaitsee jossain pilvipalvelussa tai avoimella nettisivulla. Opiskelijat voivat siis palauttaa verkkotekstikentän avulla tuotoksena esimerkiksi linkin videotiedostoon, blogiin tai verkossa olevaan posteriin.  Verkkotekstikenttään voi kirjoittaa myös tekstiä, jos tehtävä on pohdiskeleva kirjoitus, jossa ei ole tarpeen noudattaa erillisiä kirjallisen työn ohjeita. 

Huomioithan, että verkkotekstikenttää voi käyttää myös palautteenantoon, kommentointiin ja oman työn itsearviointiin.  Verkkotekstikenttään kirjoitettavan tekstin sanamäärää voi rajoittaa kohdassa Sanamäärän yläraja

Opiskelijat eivät voi palauttaa tehtävä-aktiviteettiin kovinkaan suuria tiedostoja. Suurin lähetyskoko-valikosta voi valita pienemmänkin tiedostokoon, mutta oletuksena on suurin sallittu tiedostokoko 20 Mt. Monet tekstinkäsittelydokumentit, pdf-tiedostot sekä äänitallenteet alittavat ainakin tämän rajan. Sen sijaan videotiedostot ovat helposti monen kymmenen megatavun kokoisia, eikä niiden lataamista Moodleen suositella. Videotuotokset tulisi aina palauttaa linkkinä. 

Palautemuodot

Palautusmuodot koskevat opiskelijan tallentamia dokumentteja; sen sijaan oikean reunan valikossa kohta Palautemuodot antaa mahdollisuuden säätää palautteen antamisen tavat. 

Täppäämällä Palaute-kohdan aktiiviseksi avautuu myös valikko Anna palaute opiskelijan tekstiin. 

Palaute: aktivoi tehtävän tarkistusnäkymässä avoimen tekstikentän, johon opettaja voi kirjoittaa kirjallista palautetta. Tämä palautekenttä tulee näkyviin myös arviointikirjaan. 

Palautetiedostot: Aktivoimalla tämän valinnan opettaja voi sallia itselleen mahdollisuuden lisätä erillisiä palautetiedostoja opiskelijan nähtäväksi,. Esimerkiksi opettaja voi ladata erillisen äänipalautetiedoston tai pidemmän kirjallisen palautteen tekstidokumenttina. 

Arviointitiedosto: Tämän asetuksen avulla opettaja voi sallia arviointien viennin erilliseksi tiedostoksi. Hän voi myös tuoda saman tiedoston avulla kerralla useamman opiskelijan arvioinnit  suoraan kurssin arviointikirjaan. Normaalisti tälle asetukselle ja toiminnolle ei ole juuri käyttöä, mutta erittäin laajoilla massakursseilla valtavien opiskelijamäärien kanssa toiminnosta voi olla hyötyä. 

Anna palaute opiskelijan tekstiin:  Jos asetukseksi laittaa Kyllä, tämä mahdollistaa sen, että Moodle kääntää opiskelijan palauttaman .docx-tiedoston pdf-tiedostoksi, johon opettaja voi tehdä ja tallentaa suoraan kommentteja ja merkintöjä Moodlen sisäisellä annotointityökalulla. Katso erillinen ohje. 

Käytä aina Palaute-kenttää palautteen antamiseen! Kommentti-kenttä on tarkoitettu lyhyisiin kommentteihin, jotka liittyvät esim. työn palautuksen prosesssiin. Palaute-kenttä näkyy opiskelijalle paitsi tehtävää auki klikatessa, myös kurssin arviointikirjassa. Kommentti-kenttä sen sijaan näkyy opiskelijalle vain tehtäväaktiviteetissa, ja sielläkin se on hieman piilossa. Palaute-kenttää käyttämällä opiskelija saa myös Omat kurssit-sivulle pikalinkin, joka kertoo, että oppimistehtävä on arvioitu ja siitä on annettu sanallista palautetta. Kommenttityökalu ei tällaista ilmoitusta anna.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.