Zoomin käyttö puhelimella

Verkkoluentojen ylläpitoon ja kokouksiin osallistumiseen olisi hyvä käyttää aina Zoomin työpöytäsovellusta, sillä mobiilisovelluksen käyttö on vielä varsin rajoittunutta (esim. gallerianäkymässä näkyy vain enintään 4 kameraa näyttöä kohden). Zoomin mobiiliversio tarjoaa kuitenkin kaikki tärkeimmän ominaisuudet, ja sen avulla voidaan osallistua kokouksiin, kun työpöytäsovellus ei ole käytettävissä. 

Lataa Zoom-sovellus

Jos liityt kokoukseen linkin kautta, mutta et ole vielä käyttänyt Zoomia puhelimessasi, lataa mobiilisovellus ensin ennen ensimmäiseen Zoom-kokoukseen liittymistä. Voit myös tehdä se etukäteen: siirry puhelimellasi osoitteeseen https://zoom.us ja valitse "ZOOM Cloud Meeting" -linkki sivun yläreunassa tai siirry suoraan Zoom Download Centeriin https://zoom.us/download, Täällä sinulle tarjotaan latausvaihtoehtoja puhelimestasi riippuen. Valitse "Download from Google Play" tai "Download from App Store" ja lataa "Zoom Client for Meetings" sovellus puhelimeesi.

HUOM! Lataussivulla tarjotun "Controller for Zoom Rooms" -sovelluksen kautta EI voi liittyä kokouksiin.  

Sovellus on myös mahdollista ladata puhelimeesi tietokoneeltasi, jos olet kirjautunut sisään Google- tai iCloud-tilillesi selaimessa. Käy Zoom-latauskeskuksessa ja etsi linkki iOS- tai Android-sovelluksen lataamiseksi ja asentamiseksi. Vieritä alas kohtaan "Zoom Mobile Apps" ja valitse laitteellesi sopiva latausvaihtoehto alla kuvatulla tavalla. 

HUOM! Emme suosittele lataamaan Zoomia suoraan sovelluskaupasta. Saatat päätyä lataamaan jotain haitallista, joka näyttä Zoomilta tai jonkun muun Zoomiin liittyvistä sovelluksista, joka ei ole tarvitsemasi kokoustyökalu.

Jos päätät kuitenkin tehdä tämän, muista ladata vain sovellus nimeltä "ZOOM Cloud Meetings". 

Kokoukseen liittyminen ja kokouksen aikana käytettävissä olevat toiminnot  

Voit liittyä kokouksiin avaamalla kutsulinkin tai valitsemalla Zoom-sovelluksessa "Join" ja syöttämällä kokoustunnuksen ja kokouksen ylläpitäjän antaman pääsykoodin (jos sitä pyydetään). 

HUOM! Jos liityt Zoom-kokoukseen Diakle-kurssiin yhdistettynä, liity kokoukseen painamalla Zoomin ”Join meeting” -painiketta Diaklessa. 

Kun liityt kokoukseen ensimmäisen kerran, Zoom voi pyytää hyväksymään käyttöoikeuksia esimerkiksi mikrofonin käyttöön. Jos kiellät nämä, et ehkä voi käyttää mikrofonia tai kameraa kokousten aikana, ellet muuta puhelimen käyttöoikeusasetuksia. 

Kun liityt kokoukseen, muodosta yhteys kokouksen äänijakoon painamalla "Wifi and Cellular Data", jos sitä pyydetään. Puhelimesta riippuen voit valita tämän oletusvaihtoehdoksi sovelluksen asetuksista, joten sinun ei tarvitse valita sitä joka kerta, kun liityt kokoukseen. 

Valikkopainikkeet katoavat näkymästäsi, jos et napsauta mitään hetkeen. Saat ne uudelleen näkyviin napsauttamalla näyttöä.

Kytke mikrofoni ja kamera päälle tai pois päältä napsauttamalla vastaavia kuvakkeita näytön alareunassa. Jos haluat muuttaa näytön nimeä, paina "Participants" -painiketta, etsi oma nimesi luettelosta, napsauta sitä ja valitse "Rename". 

Kun painat "... More" -vaihtoehtoa päänäkymässä, löydät chatin ja reaktioiden asetukset. Siellä voit myös muuttaa kameran taustaa.

Voit jakaa näytön myös puhelimellasi, mutta varmista etukäteen, että sinulle on asennettu tarvittavat ohjelmistot haluttujen tiedostojen avaamiseksi. Esimerkiksi jos sinun on jaettava .ppt tiedosto, puhelimessa on oltava asennettuna Powerpoint.