Kokouksessa osallistujana

Katso opastusvideo englanniksi (3:30 min) täältä

Zoom-kokouksen (työpöytäsovellusnäkymässä) osallistujien käyttäjänäkymä koostuu näytön alareunassa olevasta valikkorivistä, kameranäkymästä ja oikeassa yläkulmassa olevasta "View" -valikosta.

Jos pienennät Zoom-kokousikkunan, näet pienen ikkunan, jossa näkyy vain esityksen ylläpitäjän kamera tai kiinnitetty kamera, ks. kuva alapuolella. Voit avata normaalinäkymän uudelleen painamalla kuvaketta "Exit Minimized Video". 

Lue kokouksen kamera- ja mikrofonivaihtoehdoista täältä

Hallitse kameroiden näkymää osallistujana ja vaihda nimesi

Näytön keskellä näet yhden videokuvan oletusarvoisesti (Speaker-näkymä). Nähdäksesi osallistujakamerat vierekkäin, napsauta "View" ja valitse "Gallery". 

Napsauttamalla omaa videotasi hiiren kakkospainikkeella osallistujana, löydät vaihtoehdot, joilla voit joko piilottaa oman kameranäkymäsi (Hide Self View), tai piilottaa osallistujat, joilla ei ole videota päällä (Hide non-video participants). Voit myös muokata omaa nimeäsi kokouksessa (Rename). "Pin" -vaihtoehto kiinnittää tietyn kameranäkymän näytön keskelle riippumatta siitä, kuka puhuu. .

HUOM! Pin-toiminto vaikuttaa vain omaan näkymääsi kokouksesta. Oletusarvoisesti voit kiinnittää vain yhden kameranäkymän. Jos haluat kiinnittää useamman kuin yhden kameran, pyydä kokouksen ylläpitäjää myöntämään sinulle lupa kiinnittää useampia näkymiä. 

Jos haluat, että tietty osallistuja näkyy aina sinulle, napsauta haluamaasi kameraa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Pin". 

Löydät "Pin" -vaihtoehdon myös, kun avaat "Participants" -ikkunan päävalikosta, ja napsautat "More" -painiketta halutun osallistujan nimen vieressä.

Chat

Avaa chat-välilehti napsauttamalla päävalikkopalkin "Chat" -painiketta. Voit lähettää viestejä kaikille kokoukseen liittyneille, mutta myös yksityisiä viestejä napsauttamalla "To:" -kenttää ja valitsemalla osallistujan nimen. Voit myös lähettää tiedostoja keskusteluun napsauttamalla asiakirjakuvaketta. 

Reaktiot ja Nosta käsi -toiminto

Zoom-kokouksen osallistujat voivat ottaa osaa keskusteluun sanattomasti Reactions-valikon avulla. Napsauttamalla "Reactions" -painiketta päävalikkopalkissa, voit pyytää puheenvuoroa "Raise Hand" -painikkeella. Odota vuoroasi, ennen kuin kytket mikrofonin päälle. Puheenvuoron jälkeen löydät laske käsi, ”Lower Hand” -painikkeen samasta paikasta. 

Reaktioiden avulla voit reagoida keskusteluun (1) Kyllä tai (2) Ei, tai pyytää puhujaa hidastamaan tai nopeuttamaan kokousta (3) slow down tai (4) speed up toiminnolla. Voit myös ilmoittaa, että olet poissa valitsemalla (5) "I'm away.". Voit lisäksi reagoida useilla hymiöillä. Painamalla "..." löydät lisää hymiövaihtoehtoja. 

Näytön jakaminen  ja Annotate -toiminto

Napsauta päävalikkopalkin ”Share Screen” -painiketta jakaaksesi avoimet välilehdet, ikkunat tai koko tietokoneesi näytön näkymä kokouksen osallistujien kanssa. 

Muiden jakaessa näyttönsä, voit osallistua kokoukseen ”Annotate” -toiminnon avulla. Valitse jakonäkymässä "View Options" ja sitten "Annotate". 

Hyvä tietää!

Jos haluat näyttää muille osallistujille videon kokouksen aikana, muista valita "Share sound" -vaihtoehto Share Screen -ikkunan vasemmassa alakulmassa, jotta osallistujat kuulevat myös valitsemastasi välilehdestä/ikkunasta tulevat äänet.

Annotate -valikosta löydät vaihtoehtoja tekstin ja graafisten elementtien lisäämiseen jaettuun kuvaruutuun. Poista omat huomautuksesi painamalla "Clear". Huomautuksesi näkyvät kaikille kokouksen aikana, mutta eivät muokkaa jaetulla sivulla näkyvää tiedostoa tai sivua.

Breakout -huoneet  

Breakout-huoneet ovat ominaisuus, jonka avulla voidaan jakaa tietyn kokouksen osallistujat pienempiin ryhmiin. Zoomissa huoneiden osallistujat voivat olla vuorovaikutuksessa jakamalla näyttöjä, kameraa, ääntä ja viestejä keskenään. Osallistujilla ei ole oikeuksia tallentaa pääkokousta tai huoneita, paitsi jos Zoom-kokouksen ylläpitäjä myöntää luvan manuaalisesti. 

Breakout-huoneen chatin voivat nähdä vain huoneessa olevat ihmiset, vaikka viesti lähetettäisiin "To: Everyone". Breakout-huoneen toiminta ja chat eivät sisälly pääkokouksen nauhoitukseen. Paina "Ask for Help" -painiketta ja sitten "Invite Host" kutsuaksesi ylläpitäjän liittymään huoneeseesi, jos tarvitset apua toiminnan aikana.