Ääni- ja videoasetukset

Hyvä tietää!

  • Zoom-työpöytäsovelluksesta voit ennen tai jälkeen kokouksen muuttaa monia ääni- ja videoasetuksia. Avaa Zoom-työpöytäsovellus, ja mene Home-napista aloitussivulle. Paina sitten asetusratasta oikealla ylhäällä, niin pääset asetusvalikkoon. Sieltä löydät erilaisia oletusasetuksia äänen ja videon hallintaan.

Mykistä tai kytke kamera tai mikrofoni päälle

Osallistujat liittyvät kokoukseen oletuksena kamerat ja mikrofonit pois päältä, ellei kokouksen ylläpitäjä ole muokannut tätä asetusta. 

Istunnon aikana on mahdollista muokata kameran ja mikrofonin asetuksia kokouksen ohjauspalkista. Jos käytät työpöytäsovellusta, mikrofoni- ja videoasetukset ovat näytön vasemmassa alakulmassa. Jos mikrofonin tai kamerakuvakkeen päällä näkyy punainen vinoviiva, se tarkoittaa, että mikrofoni tai kamera on kytketty pois päältä. Laittaaksesi mikrofonin tai kameran päälle tai pois, napsauta vastaavaa kuvaketta kerran.   

Ääniasetukset

Löydät mikrofoni- ja ääniasetukset napsauttamalla mikrofonikuvakkeen vieressä olevaa nuolta. Valikossa voit valita toisen mikrofonin tai äänilaitteen (esim. vaihtaa tietokoneen sisäiseen kaiuttimeen ja kuulokkeiden mikrofoniin). Zoom pystyy yleensä vaihtamaan automaattisesti ääni ja mikrofonituloa vasta, kun kuulokkeet on liitetty. Jos et näe haluttua laitetta esimerkiksi kuulokkeiden asetuksissa varmista, että ne on yhdistetty oikein tietokoneeseen. Voit myös yrittää poistua kokouksesta ja liittyä siihen uudelleen. 

Valitse "Audio Settings...", josta voit avata Zoom sovelluksen ääniasetukset. Tämä vaihtoehto avaa toisen ikkuna, jossa voit testata mikrofonia ja valita taustamelun tason vaimennuksen (eli kuinka voimakkaasti mikrofoni suodattaa pois muita ääniä kuin äänesi).

Videoasetukset

Löydät videoasetukset painamalla kameran vieressä olevaa nuolta. Voit valita toisen kameran laitteeseen tai valitse kokouksen videolle virtuaalitaustan. Klikkaa "Video Settings..." nähdäksesi Zoom-sovelluksen Videoasetukset-ikkunan. Siellä voit valita mm. kameroiden max. määrän näyttöä kohden Galleria-näkymässä tai muokata oman videosi valaistusta. 

Virtuaalitaustan käyttäminen (työpöytä, puhelin & iPad)

Voit lisätä Zoomissa kameran videoon virtuaalitaustan, joka on hyödyllinen tapa poistaa mahdolliset häiriötekijät videosta. Lisätäksesi kameraan virtuaalisen tai oman taustan sumennuksen, napsauta kamerakuvakkeen vieressä olevaa nuolta ja valitse "Choose Virtual Background".  

Näet esikatselun kamerastasi. Valitse "Blur" tai jokin muu tausta ja sulje välilehti. Tässä ikkunassa ei ole tallenna-painiketta. Tausta näkyy myös kun seuraavan kerran avaat kameran.  

Jos käytät Zoomia puhelimella, valitse "... More" -painike. HUOM! Nämä kuvakaappaukset ovat Android-laitteelta. Käyttöliittymä saattaa näyttää erilaiselta muissa laitteissa. 

Valitse "Virtual Background". 

Valitse tausta ja paina "Close". 

iPadissa paina"... More"-vaihtoehto ylävalikossa ja valitse "Background and Filters". 

Valitse taustakuva ja paina ”x”.