Tiimin luominen ja henkilöiden lisääminen

Kun lisäät Teamsiin ulkopuolisia henkilöitä, tai Diakin jäseniä jotka eivät ole koskaan käyneet Teamsissa, niin jäsenien lisäyskohdassa lisäämispainike tulee näkyviin vasta kun olet kirjoittanut heidän sähköpostin kokonaisuudessaan kenttään.

1. Kun haluat luoda Teamsiin uuden tiimin, valitse ensin vasemmasta reunasta kohta Tiimit. Luo uusi tiimi valitsemalla Tiimisi-osion alareunasta Liity tiimiin tai luo tiimi.

2. Avautuneelta sivulta klikkaa painiketta Luo tiimi.

3. Valitse käyttäjäryhmä. Eri käyttäjäryhmille luodut tiimit eroavat toisistaan lähinnä siten, että niiden jäsenillä on erilaisia oikeuksia nähdä ja muokata työtilan sisältöä. Kun valitset käyttäjäryhmäksi Henkilöstö, kaikilla tiimin jäsenillä on samanlaiset oikeudet osallistua työskentelyyn.

4. Anna tiimillesi nimi ja kirjoita se Nimi-kenttään. Tietosuoja-kohdassa valitse, haluatko luoda yksityisen vai julkisen tiimin. Yksityiseen tiimiin jäseniä voi lisätä ja poistaa vain tiimin "Omistajaksi" määritetty henkilö. Julkiseen tiimiin voi liittyä kuka tahansa oman organisaation jäsen. Huomaa, että myös oppilaat voivat liittyä julkiseen tiimiin omatoimisesti. Harkitse siis tarkoin pitääkö tiimin olla julkinen.
Vain tiimin jäsenet näkevät tiimin sisällä käydyt keskustelut ja muun sisällön. Jatka painamalla Seuraava.

5. Lisää tiimiin jäsen alkamalla kirjoittaa henkilön nimeä kenttään. Klikkaa henkilön nimeä kentän alapuolelle ilmestyvästä listasta.

Voit ohittaa vaiheen ja lisätä henkilöitä vasta myöhemmin painamalla oikeasta alakulmasta Ohita.

Henkilön nimi tulee tekstikenttään näkyviin "laatikkoon". Voit lisätä useampia henkilöitä toistamalla toimenpiteen.

Jos haluat lisätä tiimiin organisaation ulkopuolisen jäsenen, kirjoita samaan kenttään henkilön sähköpostiosoite kokonaisuudessaan. Klikkaa kentän alapuolelle ilmestyvää painiketta, jolla lisäät henkilön tiimiin vieraana.

Kun henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet ovat kentässä omissa "laatikoissaan" paina Lisää. Voit liittää lisää henkilöitä tiimiin myöhemmin.

Tiimiin lisäämäsi henkilöt tulevat listana näkyviin kentän alapuolelle. Jokaisen omaan organisaatioon kuuluvan henkilön nimen perässä on näkyvissä alasvetovalikko, josta voit määrittää, onko henkilö ryhmässä Jäsen vai Omistaja. Tiimin perustaja on tiimissä oletuksena Omistajana ja tiimiin lisätty henkilö Jäsenenä. Tiimin Omistajana voi hallinnoida tiimiä ja esimerkiksi lisätä ja poistaa jäseniä. Organisaation ulkopuoliset jäsenet ovat tiimissä statuksella Vieras, eivätkä voi toimia tiimin Omistajana.

Lopuksi paina Sulje.

Tiimiin lisäämäsi henkilöt saavat sähköpostitse ilmoituksen, että heidät on liitetty uuteen tiimiin Teamsissa. Sähköpostiviesti on englanninkielinen, ja sen lähettäjänä on Microsoft Teams. Alla kuva sähköposti-ilmoituksesta (henkilöiden ja tiimin nimet sumennettu).

Henkilöiden lisääminen tiimiin myöhemmin

Klikkaa Tiimisi-osiossa tiimin nimen perässä olevaa painiketta, jossa on kolme pistettä. Valitse avautuvasta valikosta Lisää jäsen, jolloin saat esiin saman näkymän kuin edellisen ohjeen kohdassa 5.

Jotta voit lisätä jäseniä yksityiseen tiimiin, sinun tulee olla tiimissä Omistajana. Jos olet yksityisessä tiimissä statuksella Jäsen, voit lähettää Lisää jäsen-painikkeen kautta tiimin Omistajalle pyynnön lisätä henkilö tiimiin.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.