Oppaita opiskelijoilleMyDiakMyDiak Kalenteri ja tapaamisaikojen varaaminenTilojen ja laitteiden varausta koskevat kampuskohtaiset ohjeet

Tilojen ja laitteiden varausta koskevat kampuskohtaiset ohjeet

Opiskelijoiden itse varattavissa on vain osa Diakin eri kampusten tiloista tai opiskeluun käytettävistä laitteista/välineistä. Ota yhteyttä oman kampuksesi tilahallintaan tai välinevarauksesta vastaavaan, mikäli toivot itse varattavien palveluun laajennusta.

Helsingin-kampus

Tilat

Opiskelijoiden varattavissa on Kalasataman kampuksella kaksi 6. kerroksen tilaa: huoneet 614 ja 616. Jotta mahdollisimman moni voi hyödyntää tiloja opiskelussaan, varauksen saa tehdä korkeintaan neljäksi tunniksi kerrallaan.

Tilat ovat varattavissa Kalasataman kampuksen aukioloaikoina klo. 8.00-20.00 välisenä aikana, kampuksen erikoisaukioloajat huomioiden. Huolehdi, että poistut tilasta varauksen päättymiseen mennessä tai ennen kampuksen sulkeutumista.

Mikäli tarvitsisit muuta tilaa, ota yhteyttä tilavaraukset.helsinki@diak.fi. Voit myös kysyä vahtimestarilta ko. hetkellä vapaita tiloja.

Laitteet

Helsingin-kampuksen kaikki laitevaraukset tehdään aina MyDiakin kautta. HUOM: laitevarauksia ei oteta vastaan sähköpostilla.

Laitteet noudetaan aulan infosta vahtimestarilta. Vahtimestari antaa laitteet vain henkilölle, jonka nimissä laite on varattu MyDiakissa. Mikäli varausta ei ole tehty, laitetta ei luovuteta vaikka se olisi vapaana.

Laitteet tulee palauttaa aulan infoon vahtimestarille infon aukioloaikana. Mikäli vahtimestari ei ole paikalla, laitteita ei pidä jättää valvomattomana infoon tai sen edustalle.

Jotta lainaus toimii mahdollisimman hyvin, muistathan

 • lainatessa: tehdä varauksen hyvissä ajoin ennen kuin menet aulan infoon hakemaan varaustasi
 • palauttaessa: tarkistaa, että kaikki johdot ja tarvikkeet ovat mukana ja mahdollinen akku ladattu, jotta laite/laitteet voidaan tarvittaessa antaa lainaan seuraavalle.

Huomaathan, että lainattu laite on aina koko lainausajan sen henkilön vastuulla, joka sen on varannut ja lainaan hakenut.

Turun-kampus

Tilat

Opiskelijat voivat Turun kampuksella varata tiloja omaan (opiskeluun liittyvään) käyttöönsä seuraavasti

 • luokkatilat (LK1-LK8, mukaan lukien videokielistudio LK5):
  arkisin klo 7.30-8.30 ja 16.00-19.30
  viikonloppuisin klo 9.30-17.30
 • tulkkausstudio:
  arkisin klo 8.00-16.00
  tulkkausstudio ei ole viikonloppuisin varattavissa
  Huom: tulkkausstudiossa on kiinteästi kamera, joten sitä ei tarvitse varata erikseen

Mikäli tarvitsisit luokkatilaa muina kuin itse varattavaksi avattuna aikana, ota yhteyttä tilavaraukset.turku@diak.fi.

Kulku luokkatiloihin omatoimisesti kulkuavaimella. Tulkkausstudioon henkilökunta päästää tilan varanneet. Kampuksella on pääsääntöisesti henkilökuntaa paikalla klo 8-16 välisenä aikana. Pyri aina varaamaan tulkkaustudio viimeistään edellisen työpäivän aikana (ennen klo 16), jotta pääsy voidaan varmistaa.

Laitteet

Laitelainausta on poikkeustilanteen takia jouduttu supistamaan syksyllä 2020. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestä. Opiskelijoita pyydetään pitämään kirjaa ongelmatilanteista ja palautetta tullaan keräämään syksyn aikana.

Turun-kampuksen kaikki laitevaraukset tehdään aina MyDiakin kautta. HUOM: laitevarauksia ei oteta vastaan sähköpostilla, eikä laitetta anneta lainaan ennen kuin varaus on tallennettu MyDiakiin.

Lyhin mahdollinen laina-aika on yksi viikko.

Laitteet voi noutaa ja palauttaa tiistaisin klo 9.00-10.30 välisenä aikana. Muina aikoina laitteita ei voida luovuttaa tai vastaanottaa.

Jotta lainaus toimii mahdollisimman hyvin, muistathan

 • lainatessa: tehdä varauksen hyvissä ajoin ennen tiistaiaamua, jotta tarvitsemasi laite/laitteet voidaan mahdollisuuksien mukaan valmistella noutoa varten
 • palauttaessa: tarkistaa, että kaikki johdot ja tarvikkeet ovat mukana ja mahdollinen akku ladattu, jotta laite/laitteet voidaan tarvittaessa antaa lainaan seuraavalle.

Laitteet luovuttaa ja palautukset ottaa vastaan Olli-Pekka Kurppa opintotoimiston tiloissa.

Huomaathan, että lainattu laite on aina koko lainausajan sen henkilön vastuulla, joka sen on varannut ja lainaan hakenut.

Kampusten tilahallinnan yhteystiedot

Kaikilla Diakin kampuksilla on oma tilahallinnan sähköposti:

 • tilavaraukset.helsinki@diak.fi
 • tilavaraukset.oulu@diak.fi
 • tilavaraukset.pieksamaki@diak.fi
 • tilavaraukset.pori@diak.fi
 • tilavaraukset.turku@diak.fi