Lukukauden opintoihin ilmoittautuminen

Diakissa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen opiskelijat ilmoittautuvat 1. lukukauden jälkeisiin opintoihin lukukausittain. Ilmoittautuminen tehdään MyDiakissa, oman hopsin kautta.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijat ilmoittautuvat vain vapaasti valittaviin opintoihin.

Ilmoittautumisaikataulu

 • Kevätlukukauden opintoihin ilmoittaudutaan syyskuun alussa.
 • Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan maaliskuun alussa.
 • Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan helmikuun aikana.

Tarkista ajantasainen tieto kuluvan lukuvuoden ilmoittautumisajoista ja mahdollisista poikkeuksista Diakin nettisivuilta.

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova ja ilmoittautumisaikaa on noudatettava. Määräaikaan ilmoittautumatta jättäneille ei voida taata osallistumisoikeutta opintoihin, vaikka ne olisi hopsissa ajoitettu kyseiselle lukukaudelle.

Ilmoittautumisen vaiheet lyhyesti

 1. Selvitä hopsistasi, mitä opintoja sinulla on suunniteltu ilmoittautumisen kohteena olevalle lukukaudelle.
  • Mikäli haluat tehdä muutoksia lukukauden hopsiin, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi ennen kuin ilmoittaudut.
  • Mikäli et ole varma mihin opintohin sinun tulisi ilmoittautua, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi.
 2. Siirry MyDiakissa omassa hopsissasi Ilmoittautumiset-välilehdelle ja hae opintotarjonnasta hopsiasi vastaavat opinnot.
  • Löydät tarvitsemasi toteutukset helpoiten omalle opiskelijaryhmällesi kohdennettujen toteutusten listalta. Tarvittaessa voit hakea opintoja kaikkien ilmoittautumisessa olevien toteutusten listalta.
  • Ole huolellinen ilmoittautuessasi, jotta valitset kaikki tarvitsemasi opinnot ja kustakin opinnosta oikean toteutuksen.
   Esim. toteutusajan, toteutustavan ja toteutuspaikan näet avaamalla toteutuksen lisätiedot hakusivulla.
  • Mikäli haluat ilmoittautua jollekin muulle kuin oman toimipisteesi toteutukselle, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi ennen kuin ilmoittaudut.
 3. Seuraa ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautumistesi käsittelyä Ilmoittautumiset-välilehdellä.
  • Mikäli et jostain syystä pääse haluamaasi toteutukseen tai se esim. peruutetaan vähäisen osallistujamäärän johdosta, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi mahdollisten korvaavien opintojen etsimiseksi.
 4. Mikäli huomaat ilmoittautumisajan jo päätyttyä puutteita tai virheitä ilmoittautumislistallasi, ota välittömästi yhteyttä opinto-ohjaajaasi.

Ja vielä tiivistetysti: Ilmoittaudu vain hopsisi mukaisiin opintoihin. Ole tarkkana ja valitse juuri sinulle oikea toteutus. Mikäli olet epävarma siitä, mitkä opinnot kuuluvat hopsiisi tai haluat jostain syystä muuttaa hopsiasi, ole aina yhteydessä opinto-ohjaajaasi ennen ilmoittautumista.