Oppaita opiskelijoilleMyDiakMyDiakSähköisesti allekirjoitettujen dokumenttien tulostepalveluToimi näin: Sähköisesti allekirjoitetun todistuksen haku tulostepalvelussa

Toimi näin: Sähköisesti allekirjoitetun todistuksen haku tulostepalvelussa

Dokumenttien tilaus löytyy MyDiakista Opinnot-valikosta nimellä Tulostepalvelu.

Jos sinulla on useampia voimassa olevia opiskeluoikeuksia, muista varmistaa ensin, että olet haluamasi opiskeluoikeuden tiedoissa ja vaihda tarvittaessa opiskeluoikeutta esim. opiskelijan työpöydän oikean yläkulman valikosta.

Dokumentin omatoiminen tilaaminen

Siirry tulostepalveluun ja Uusi tilaus- sivulle. Näet tässä ne dokumentit, jotka Diak on avannut opiskelijoiden itse ladattavaksi.

  • opiskelutodistus (suomeksi tai englanniksi)
  • opintosuoritusote (suomeksi tai englanniksi)
KUVA: tilattavat dokumentit

Aloita valitsemalla dokumentti, jonka haluat tilata ja valitse dokumentin kieli. Klikkaa lopuksi Tilaa.

KUVA: dokumentin kielen valinta

Palvelu luo dokumentin ja siihen liittyvän sähköisen allekirjoituksen ja lisää sen Dokumentit-välilehdelle.

Dokumentin avaaminen/lataaminen dokumenttipankista

Dokumenttipankista löydät sekä itse tilaamasi että opintotoimiston sinulle lähettämät sähköisesti allekirjoitetut dokumentit. Näet luettelossa dokumentin nimen ja luontipäivän.

Uusin tilaamasi tai sinulle lähetetty dokumentti näkyy luettelossa ensimmäisenä.

KUVA: dokumenttipankki

Avaa/lataa dokumentti omalle koneellesi klikkaamalla sen nimeä luettelossa. Riippuen selaimestasi, sen asetuksista ja valinnoistasi dokumentti joko

  • avataan selaimessa tai
  • avataan oletusohjelmalla tai
  • tallennetaan selaimesi lataukset kansioon.

Dokumentti on nyt tallentunut koneellesi ja voit lähettää sen eteenpäin haluamallesi taholle.

KUVA: dokumentin lataaminen
Dokumenttipankin ylläpito ja vanhentuneiden dokumenttien poistaminen

Tulostepalvelun dokumenttipankin dokumenttien määrää on rajoitettu: 20 dokumenttia / opiskeluoikeus. Jos tämä raja ylittyy, et voi tilata tai vastaanottaa uusia tulosteita dokumenttipankkiisi.

Poista dokumentti pankista klikkaamalla roskakori-ikonia halutun dokumentin rivin lopussa. Kun vahvistat poiston, dokumentti poistuu pankistasi ja saat lisää tilaa uusille dokumenteille.

KUVA: dokumentin poistaminen

Opintosuoritusotteen tilaaminen voi olla kätevä keino tarkistaa uusimmat opintosuoritukset. Koska tallennustila kuitenkin on rajallinen, voi olla hyvä idea poistaa saman tien pankista sellaiset dokumentit, joita et käytä ja lähetä eteenpäin.

Mikäli dokumenttipankkisi täytyy edellisestä huolimatta ja tarvitset tilaa, lataa tarvittava määrä dokumentteja itsellesi talteen ja poista ne pankista. Pankista poistettujen sähköisten dokumenttien aitous voidaan edelleen varmistaa sähköisten palveluiden avulla.

Muista kuitenkin, että jos olet tulostanut sähköisesti allekirjoitetun dokumentin paperille, sen aitoutta ei voida enää varmistaa dokumenttipankista poistamisen jälkeen (Diak ei enää voi verrata paperitulostetta alkuperäiseen, koska alkuperäistä ei enää löydy palvelusta).