Oppaita opiskelijoilleMyDiakMyDiakOpintojaksoille ilmoittautuminenToimi näin: Ristiinopiskelun opintoihin ilmoittautuminen MyDiakissa

Toimi näin: Ristiinopiskelun opintoihin ilmoittautuminen MyDiakissa

Joidenkin yhteistyöverkostojen opintoihin voi ilmoittautua MyDiak-palvelussa (http://my.diak.fi).

Tarkemmat ilmoittautumistiedot löydät aina kunkin ristiinopiskelun opintojakson tiedoista Diakin Ristiinopiskelu-nettisivulla.

Ennen ilmoittautumista:

  1. Tutustu huolellisesti opintotarjontaan Ristiinopiskelu-nettisivulla ja varmista, että opinnot joihin olet ilmoittautumassa sopivat tutkintoosi.
  2. Lähetä opinto-ohjaajallesi sähköpostia ennen opintoihin ilmoittautumista ja varmista, että opinnot voidaan hyväksyä tutkintoosi.

1. Etsi tarvitsemasi opinnot ilmoittautumislistalta ja ilmoittaudu

Jokaisella korkeakoululla on oma ilmoittautumisaikataulu, joten varsinkin syys- ja kevätlukukauden opintoihin ilmoittautuessa toteutuksia voi olla auki eri aikaan.


  1. Siirry MyDiakissa omassa hopsissasi Ilmoittautumiset-välilehdelle.
  2. Hae opintoja -toiminnon avulla löydät ristiinopiskelun opintojen avoinna olevat toteutukset.
KUVA: Hopsin ulkopuolisten toteutusten haku

3. Napsauta "Ristiinopiskelutarjonnan suodatus" -pudotusvalikkoa ja valitse "Vain ristiinopiskelutarjonta".

4. Valitse Hae.

5. Varmista tarkkaan, että valitset löytämistäsi toteutuksista itsellesi juuri oikean klikkaamalla toteutuksen nimeä hakutuloslistassa.

6. Ilmoittaudu kurssille klikkaamalla ao. toteutuksen rivin lopussa Ilmoittaudu-painiketta.

Aina kannattaa siis ilmoittautua, vaikka opiskelijapaikkamäärä olisikin täysi. Jos jäät jonoon, jonoon jääneille tarjotaan peruutuspaikkoja ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti.

7. Hyväksy siirron

Ilmoittautumisen yhteydessä vahvistat, että tietosi siirtyvät toteutuksen järjestävään kohdekorkeakouluun, jonne sinulle muodostuu määräaikainen opiskeluoikeus. Saamasi opiskeluoikeus oikeuttaa sinua opiskelemaan vain ristiinopiskelupalvelussa valitsemiasi opintoja, joihin sinut on hyväksytty. Opiskeluoikeus myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan. Jos opiskeluoikeutesi päättyy aiemmin esim. valmistumiseen tai eroamiseen, päättyy myös opiskeluoikeutesi toiseen korkeakouluun.

Mikäli ilmoittautuminen onnistuu, MyDiak vahvistaa ilmoittautumisen tallentumisen.

KUVA: Tallennuksen vahvistus
2. Tarkista ilmoittautumisesi ja seuraa niiden käsittelyä

Ilmoittautumiset-välilehdellä alimmassa Ilmoittautumiset-luettelossa näet kaikki opintojaksot, joille olet MyDiakissa ilmoittautunut. 

Ilmoittautumisten käsittelyn seuranta on erityisen tarkkaa silloin kun olet ilmoittautunut toteutukselle, jolla on rajattu paikkamäärä.

KUVA: Ilmoittautuminen käynnissä -luettelon piilottaminen

Luettelossa kunkin rivin alussa on kuvake, joka kertoo ilmoittautumisen käsittelyn vaiheen. Löydät selitykset kuvakkeille myös välilehden oikeasta yläkulmasta, kysymysmerkki-infolaatikosta.

Ilmoittautuminen hyväksytty: Sinut on hyväksytty toteutukselle. Et voi enää perua ilmoittautumistasi MyDiakin kautta.

Ilmoittautuminen odottaa hyväksyntää: Ilmoittautumistasi ei vielä ole käsitelty. Voit vielä tarvittaessa perua ilmoittautumisesi Ilmoittautumiset-välilehdellä klikkaamalla ko. toteutuksen rivin lopussa Peruuta-painiketta.

Et päässyt toteutukselle: Sinulla ei ole opintojaksolle osallistumisen edellyttämiä aiempia opintoja/osaamista tai opinnot on peruutettu esim. liian vähäisen osallistujamäärän johdosta.

KUVA: Kuvakkeiden merkitys