Oman opinnäytetyöprosessin seuraaminen Moodlen kautta

Opinnäytetyöprosessia voi seurata Moodlessa erillisen työkalun avulla. Työkalu on nimeltään opintosuunnitelma. Työkalu on kuitenkin vasta pilottikäytössä, eikä näy kaikilla opiskelijoilla. Kun sinut on liitetty opintojesi alussa tiettyyn opiskelijaryhmään, jolle annetaan opinnäytetyöprosessin opintosuunnitelma, pääset seuraamaan prosessin ja omien suoritusten etenemistä omasta Moodle-profiilista käsin.

Mistä opintosuunnitelma löytyy?

Navigoi Omat kurssit-sivulta omalle profiilisivulle. Pääset sinne tumman lilan yläpalkin kautta, oman nimesi alla olevasta linkistä Käyttäjätiedot.

Omalla profiilisivulla etsi sarake otsikolla Muut.  Sarake löytyy tavallisesti kannettavan näytöllä sivun oikeasta reunasta. Sarakkeen alimpana linkkikohtana pitäisi olla näkyvissä Opintosuunnitelmat. HUOM! Jos linkkiä ei ole profiilissasi näkyvissä, et kuulu sellaiseen kohorttiin eli opiskelijaryhmään Moodlessa, jolle on annettu oikeus oman opinnäytetyöprosessin seurantaan.

Opintosuunnitelmat-linkkiä klikattuasi pääset näkymään, jossa valitaan haluttu opintosuunnitelma. Näkyvissä pitäisi olla vain yksi, eli suunnitelman nimi on Opinnäytetyöprosessin seuranta. Klikkaa nimeä, se on samalla linkki.

Sinulle avautuu alla oleva näkymä, jonka otsikkona on opintosuunnitelman nimi "Opinnäytetyöprosessin seuranta". Näkymässä on ensin kolme otsikkoa: TIlanne, Opintosuunnitelman viitekehys ja Edistyminen, jonka kohdalla on myös harmaa palkki (alla olevassa kuvassa kohta 1).Palkki muuttuu siniseksi sitä mukaa kun saat kohteita suoritettua (kun opettaja on ne merkinnyt arvioiduksi). Palkki kertoo 0/10 pätevyyksistä suoritettu, ja määrä siis kohoaa edistyessäsi. Pätevyys tässä yhteydessä tarkoittaa opinnäytetyöprosessiin kuuluvia suorituksia.

Palkin alla on (kuvassa kohta 2) Kommentti-työkalu, jota voit käyttää viestintään opinnäytetyöprosessin vastuuopettajan kanssa. Tätä kautta myös opettaja voi lisätä etenemiseesi liittyvän kommentin.

Opintosuunnitelma on taulukkomuotoinen: nimi-kohdassa on suorituskohteen otsikko ja sen alla Polku-kohdassa löytyy linkki kurssialueelle, jossa ko. aktiviteetti sijaitsee. Arvio-sarakkeeseen tulee näkyviin opettajan kustakin kohteesta antama arvio (esim. Suoritettu, Luonnos, Hyväksytty tai muunlainen arvio, riippuen käytetystä arviointiasteikosta). Pätevä-sarakkeessa on oletuksena merkintä Ei, joka muuttuu muotoon Kyllä kun osa tai kaikki suoritukseen vaadittavista asioista on tehty ja hyväksytty. Toiminnot-sarakkeen kohdasta on mahdollisuus Muokkaa-linkin kautta pyytää kohteen arvioinnista tarkistusta, mutta tätä ei suositella käytettäväksi epäselvissä arviointitilanteissa. Ota ennemmin suoraan yhteys opettajaasi, jos etenemistaulukossa on jotain mielestäsi viallisia arvioita.