Ilmoitusten asetukset

Navigoi Omat kurssit-sivun kautta oman nmesi alapuolelta Asetukset-sivulle.

Valitse kohta Ilmoitusasetukset (Notification preferences).

Ilmoitusasetusten sivulla on taulukko, josta voit määritellä Moodlen eri aktiviteeteista tulevien ilmoitusten määrää ja kanavaa.

Ilmoitus ponnahdusikkunassa

Sarake 1 (Ilmoitus ponnahdusikkunassa) ei käytännössä ole ponnahdusikkuna vaan se tarkoittaa pientä pallona näkyvää push-ilmoitusta Omat kurssit välilehdellä oman profiilikuvan kyljessä (Katso kuvat alla). Numero kertoo montako ilmoitusta sinulla on lukematta

Sähköposti-ilmoitus

Sarake 2 (sähköposti) on kohta, jossa voit määritellä sen, miten paljon Moodle lähettää automaattisia viestejä sähköpostiisi. Mikäli nämä ärsyttävät, voit itse säätää viestit pois päältä. Suosittelemme kuitenkin, että tilaat Moodlesta tiettyjä viestejä sähköpostiisi (katso erillinen ohje). 

Oletuksena tilaamasi sähköposti-ilmoitukset lähetetään käyttäjätiliisi liitettyyn sähköpostiin, joka on Diakin opiskelijoilla ja henkilökunnalla Diakin sähköpostiosoite. Voit kuitenkin ilmoitusasetukset-sivulla olevaa linkkiä klikkaamalla (kuvassa alla keltaisella) määritellä ilmoitusten tilauksen johonkin vaihtoehtoiseen osoitteeseen.

Sähköposti-imoitusten tilaaminen vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseen

Klikkaa Sähköposti-linkkiä. Avautuvassa ponnahdusikkunassa kenttään toinen sähköpostiosoitteeesi, esim. Gmail tai muu vastaava. Paina Tallenna muutokset.

Ilmoituskuvakkeen ilmoitus

Ilmoituskuvakkeella tarkoitetaan Omat kurssit-sivun yläreunassa näkyvää kelloa. Ilmoituskuvakkeen ilmoitukset ovat siis kellon kyljessä näkyviä pieniä pallon muotoisia push-ilmoituksia. Numero kertoo montako ilmoitusta sinulla on lukematta.

Miten ilmoituksia säädetään?

Jokaisessa kolmessa ilmoitussarakkeessa on kaksi vaihtoehtoa: ilmoitukset kirjautuneena ja ei kirjautuneena. Vaihtamalla painikkeiden väriä punaiseksi estät ilmoitukset ja vihreä väri taas kertoo ilmoituksen tilauksesta. Nyrkkisääntönä voitaneen sanoa, että et välttämättä tarvitse ilmoituksia mistään silloin kun olet Moodlessa sisäänkirjautuneena. Toisaalta ilmoitukset sisäänkirjautuneena ovat hyödyllisiä jos haluat reaaliajassa saada ilmoituksen siitä kun joku toinen samalla hetkellä esim. kirjoittaa keskustelualueelle, lähettää sinulle pikaviestin Moodlessa tai jos vain haluat saada varmistuksen vaikkapa tehtävänpalautuksen onnistumisesta. Näin sinun ei tarvitse jatkuvasti kurkkia Omat kurssit-sivun oikean reunavalikon pikalinkkejä (joihin mm. viestit, keskusteluviestit ja arvioinnit tulevat suoralinkeiksi).

Mieti erityisen tarkkaan sarakkeen 2 (sähköposti-ilmoitukset) osalta, mitä ilmoituksia haluat sähköpostiisi silloin, kun et ole kirjautuneena Moodleen. Esimerkiksi seuraavat kohdat voivat aiheuttaa paljon viestejä sähköpostiin: 

  • aktiviteetti päivitetty tai lisätty
  • aktiviteetti suoritettu
  • aktiviteetti arvioitu

Jos tilaat näistä ilmoituksen nimenomaan sähköpostiin, silloin sähköpostiisi kilahtaa viesti mm. aina kun opettaja lisää jotain kurssialueelle tai vaikkapa vain korjaa tehtävässä olleen kirjoitusvirheen eli päivittää sen. Toki näistä voi olla hyödyllistä tilata ilmoituskuvakkeen ilmoitus Moodleen. 

Jos olet epävarma siitä, mitä ilmoituksia kannattaa ottaa käyttöön ja mitä ei, lue antamamme suositukset.