Missä tapauksissa voin muokata palautustani?

Palautettua tehtävää voi muokata vain, jos 

1) et ole painanut Lähetä arvioitavaksi-painiketta, joka lukitsee palautuksesi TAI

2) opettaja on antanut sinulle jatkoaikaa tai uuden yrityskerran tai yrityskertoja on alun alkaen useampi.

Huom! Jos tehtävän asetuksissa ei ole vaaditty Lähetä arvioitavaksi-toimintoa, palautus on muokattavissa vapaasti siihen saakka kun tehtävän mahdollinen ehdoton takaraja tulee vastaan. Ehdoton takaraja on kuitenkin eri asia kuin tehtävän varsinainen takaraja, joka näkyy kurssialueella tehtävän yhteydessä. 

Muistathan kuitenkin, että muokkauksesta jää aina aikaleima. Jos muokkaat jo tekemääsi palautusta viimeisen palautuspäivän jälkeen, opettaja näkee kyllä milloin työtä on viimeksi muokattu.

Palautuksen muokkaaminen sallittu tehtävän aukioloaikana (Lähetä arvioitavaksi-painike ei käytössä)

Kuvat 1A-2A. Jos tehtävässä ei vaadita Läheta arvioitavaksi-painikkeen käyttöä, tehtävä on palautuksen jälkeen tästä huolimatta tilassa Lähetetty arvioitavaksi. (Tiedämme, että tämä on epäloogista!) Tällaisissa tapauksissa sinulla on edelleen näkyvissä Muokkaa palautus-painike, jos tehtävän aikarajat sen sallivat. Sillä ei ole merkitystä, onko opettaja antanut palautetta vai ei.

Tilanteessa 1A, jolloin opettaja ei ole antanut vielä palautetta, voit vapaasti muokata palautustasi (jos esim. huomaat palauttaneesi väärän tiedoston, voit vaihtaa sen). Tilanteessa 1B, jossa opettaja on jo antanut palautteen, voit muokata palautustasi annetun palautteen perusteella.

Tehtävän muokkaus, jos Lähetä arvioitavaksi-painike on käytössä, ja palautus lukittu

Jos Lähetä arvioitavaksi-painike on käytössä ja olet sitä painanut, Muokkaa palautusta-täppä häviää näkyvistä ja muokataksesi palautusta opettajan on annettava sinulle uusi yrityskerta tai annettava jatkoaikaa. Opettaja voi tehdä tämän manuaalisesti joko yksittäiselle opiskelijalle tai pienryhmälle. 

Kuvissa 2A-2B selvennetään sitä, miltä näyttää kun palautus on Lähetetty arvioitavaksi-painiketta käyttämällä, ja palautus on "lukkiintunut".

Yllä olevassa kuvassa suoritus on hyväksytty alimmalla arvosanalla, ja muokkaus ei tietenkään ole enää sallittua. Mikäli tilanteessa 2B opettaja on arvioinut työsi ja merkinnyt sen olevan Täydennettävä, sinulla tulisi olla annettuna uusi yrityskerta. 

Alla olevassa kuvassa on näkyvissä, miltä uusi yrityskerta näyttää. Jos kyseisiä painikkeita ei ole näkyvissä, ilmoitathan asiasta opettajallesi, joka on pyytänyt muokkauksia.

Uusi yrityskerta - työn muokkaaminen tai uuden palauttaminen

Paina valintasi mukaan joko Anna uusi suorituskerta- tai Lisää uusi suorituskerta, joka perustuu aiempaan palautukseen. Molemmat painikkeet vievät täsmälleen samaan näkymään. Voit joko a) poistaa aiemman työn (tätä ei suositella) tai b) lisätä päivitetyn version työstäsi. Tähän muokkausprosessiin on olemassa erillinen ohje. 

Jatka palautusprosessia tavalliseen tapaan. Toinen yrityskerta tallentuu tehtävään aikaisemman palautuksen lisäksi (alla olevassa kuvassa punainen laatikko). Muista lopuksi lähettää tämäkin uusi yrityskerta arvioitavaksi (punainen nuoli).