Mikä on Wiki-aktiviteetti?

Wiki-aktiviteetti on Wikipedian kaltainen Moodlen sisäinen sivusto, jossa useat henkilöt voivat muokata samaa tekstiä. Wikiin voi lisätä tekstiä, kuvia, videoita yms. ja luoda erillisiä alasivuja.

Wiki voi olla myös yksityinen, esimerkiksi silloin kun sitä käytetään oppimispäiväkirjan tekoon. Opettaja määrittää aktiviteetin asetuksissa, onko wiki yksityinen vai yhteinen, eli ketkä kaikki pääsevät muokkaamaan ja tarkastelemaan samaa wikiä.

Wiki-aktiviteetin tunnistaa kurssialueella sanasta wiki ja vihreästä palkista. Saat avattua wikin klikkaamalla sen kuvaketta tai otsikkoa (kuvan esimerkissä otsikko on "Ryhmätehtävä").

Wikin aloitusnäkymä ja välilehdet

Näytä. Kun avaat wikin, näet Näytä-välilehden ja wikin pääsivun. Kun wikiin ei ole vielä lisätty muuta sisältöä, näet pelkän opettajan määrittämän otsikon. Pääsivun otsikkoa ei ole mahdollista muuttaa.

Muokkaa. Tällä välilehdellä pääset lisäämään wikisivulle sisältöä ja muokkaamaan sitä.

Kommentit. Kommenttipalstaa voi käyttää esimerkiksi ryhmätyön suunnitteluun. Uusista kommenteista ei tule ilmoituksia.

Historia. Tällä välilehdellä näkyy wikin muokkaushistoria. Voit tarkastella ja vertailla eri versioita. Opettaja voi tarvittaessa poistaa versioita tai palauttaa wikisivun aiemman version.

Kartta. Lista kaikista wikin sivuista aakkosjärjestyksessä. Jos siis esimerkiksi olet alasivulla ja haluat päästä takaisin pääsivulle, voit mennä Kartta-välilehdelle ja klikata siellä pääsivun otsikkoa.

Tiedostot. Tällä välilehdellä on koottuna kaikki wikialueelle liitetyt tiedostot, kuten kuvat.