Diakleen kirjautuminen

Jos kirjautuminen ei onnistu, katsothan sivun alaosasta yleiset ongelmatilanteet, ennen kuin otat yhteyttä IT-tukeen.

Diakle sijaitsee suoraosoitteessa diakle.diak.fi. Kirjautumissivulle pääsee kirjoittamalla tämän osoitteen suoraan selaimen osoitekenttään, mutta linkki löytyy myös Diakin verkkosivujen www.diak.fi alalaidasta.

Käytäthän ensisijaisesti Google Chrome -selainta kun käytät Diaklea. Oppimisympäristö saattaa toimia ongelmitta myös Safarilla, Firefoxilla ja uudella siniviherlogoisella Edgellä, mutta Google Chromella käyttö on luotettavinta.

Diakleen kirjaudutaan etusivulla olevasta Opiskelija/opettaja - kirjautuminen painikkeesta.

Opiskelija/opettaja - kirjautuminen

Kirjautuminen tapahtuu Office365-pilven kirjautumisjärjestelmän kautta, eli sinne kirjaudutaan tunnuksen pitkällä muodolla esim. [email protected] ja samalla salasanalla kuin muihinkin Diakin järjestelmiin.

 

Kirjautumissivulla oleva Käyttäjätunnus- ja Salasana-kenttä toimii ainoastaan Diakin ulkopuolisilla tunnuksilla, joissa ei ole @student.diak.fi tai @diak.fi päätettä, eli joita ei ole yhdistetty Office365-kirjautumispalveluun. Myös näiden kenttien alla oleva "Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi" -linkki toimii vain näillä ulkopuolisilla tunnuksilla

Käyttäjätunnus- ja salasanakenttä

Ongelmatilanteet

Microsoft-virhe application has not been installed

Yllä oleva virheilmoitus tulee silloin, kun selain yrittää käyttää kirjautumiseen jonkin muun organisaation Office365-tiliä.

Suosittelemme käyttämään yhdellä selaimella Diaklea (ja Diakin Office365-pilveä) ja toisella selaimella oman organisaation järjestelmiä.

Jos haluat käyttää selainta, jossa on toisen organisaation tunnukset tallennettuna, voit mennä esim. https://portal.office.com osoitteeseen, ja kirjautua oikeasta yläkulmasta oman profiilin kautta ulos, minkä jälkeen Diakleen kirjautuessa järjestelmä kysyy, mitä tunnusta käytetään, eikä yritä suoraan toisen organisaation tunnuksella.

Jos haluaa ottaa Chrome-selaimella käyttöön tuon, niin selaimen kirjautumistiedot saa korjattua poistamalla selaustiedot (oikean yläkulman kolme pistettä, Lisää työkaluja, Poista selaustiedot) tämän liitteen mukaisilla valinnoilla.

Office365-pilvi on erittäin huono erottelemaan selaimeen tallennettuja tunnustietoja, eli vaikka kirjautuisi ulos yhdeltä tililtä ja menisi toisella sisään, niin Office365-pilven sovellusten (eri verkkosivujen) välillä siirtyessä voi tulla kaikenlaisia pääsyoikeusvirheitä, kun selain yrittää käyttää yhden tilin tietoja, vaikka on kirjautunut toisella. Selaimen välimuistin tyhjentämällä saa tällaiset ongelmat korjattua, ja kirjautumiset tehtyä ns. tyhjältä alustalta.

Alla on esimerkkivaihtoehdot Google Chromen välimuistin tyhjentämiseen. Tietojen poistovalikko löytyy useimmilla laitteilla, kun menee oikean yläkulman asetusvalikkoon, sieltä Lisää työkaluja, ja Poista selaustiedot.

Chrome-selaustietojen poisto

Joillakin käyttäjillä voi ensimmäisen Office365-kirjautumisen jälkeen Diaklen sivuilla tulla alla olevan näköinen virheilmoitus.

Diakle-virheilmoitus, poikkeus

Jos näet tällaisen, ota yhteyttä Diakin IT-tukeen. Heidän täytyy tehdä Diakle-käyttäjäprofiiliisi pieni korjaus, jonka jälkeen kirjautuminen alkaa toimia.