Oman yksilöpalautuksen muokkaaminen

Tarkista ensin opettajalta, pitäisikö tehtävä olla muokattavissa ja saako omaa palautusta muokata. Muokkaaminen ei aina edes ole mahdollista (katso erillinen ohje siitä, missä tapauksissa palautusta voi muokata).

Jo palautettua kirjallista työtä voit muokata avaamalla kyseisen tehtävä-aktiviteetin ja painamalla Muokkaa palautusta-painiketta.

Jos palautuksen muokkaaminen ei ole Moodlessa sallittua, kysy aina ensin syytä. Älä missään nimessä lähetä palautuksia sähköpostitse yksittäisille opettajille!

Palautetun tehtävän muokkaaminen (ylikirjoittaminen)

Jos haluat muokata jo palautettua tiedostoa, klikkaa tiedostoa. Jos haluat ladata toisen, lataa tiedosto tavalliseen tapaan tiedostonvalitsimen kautta.

Klikkaa Lataa-nappia. Tiedosto latautuu koneellesi, esim. Ladatut tiedostot-kansioon. Avaa lataamasi työ ja päivitä sitä. 

Jos työsi löytyy jo omalta koneeltasi, ei sinun tarvitse tietenkään ladata itsellesi Moodleen palautettua työtä päivittämistä varten. 

Helpoiten palautetun työn päivitys onnistuu niin, että alat tallentamaan työtäsi uudelleen. Kun Moodle tiedostonvalitsimessa huomaa Lataa tämä tiedosto-painiketta painettuasi että olet lataamassa samannimistä tiedostoa kuin aiemmin, avautuu ponnahdusikkuna, jossa kysytään haluatko ylikirjoittaa vanhan version tai tallentaa kokonaan uuden version. Jos ylikirjoitat, muokkaukset tallentuvat vanhan päälle. Jos uudelleennimeät, palautuksessa näkyy sekä aiempi versio että uusi versio. Aiemmat versiot tulee säilyttää silloin, kun opettaja on jo antanut arvioinnin (esim. Täydennettävä).

Ylikirjoituksen ja uudelleennimeämisen jälkeen täytyy myös muistaa tallentaa muutokset!

Huom! Jos tehtävään voi palauttaa vain yhden tiedoston, muokkaaminen tehdään niin, että ensin poistat vanhan tiedoston, tallennat muutokset ja sen jälkeen lataat uuden version ja tallennat muutokset. Jos täydennät tehtävää, jätä AINA aiempi versio palautukseen, älä poista sitä. Jos toista tiedostoa ei voi lisätä palautukseen, pyydä opettajaa säätämään tehtävän asetuksia niin, että siihen voi palauttaa useamman liitetiedoston.