Ryhmäpalautuksen jättäminen

Jos tehtävä on ryhmäpalautusasetuksilla, tehtävän palauttaminen tapahtuu aivan kuten yksilötehtävänkin palautus. Kuka tahansa ryhmän jäsenistä voi palauttaa, ja työ tulee näkyviin kaikille ryhmän jäsenille. Tehtävän asetuksista riippuu, montako tiedostoa tehtävään voi palauttaa. Normaalitapauksessa siis vain yhden ryhmän jäsenen tarvitsee palauttaa työ, ja se kirjautuu palautuksena kaikille ryhmän jäsenille. Työn tekijöitä ei normaalista tarvitse kirjoittaa mihinkään. 

Jos opettaja on määrittänyt tehtävän asetuksissa, että kaikkien ryhmäläisten täytyy palauttaa tehtävä, silloin tehtävä kirjautuu tilaan Palautettu vasta kun kaikki ovat lisänneet palautuksensa. 

Huom! Jos olette työstäneet tiimitehtävää OneDrivessa, on järkevintä että tehtävän palautuksen tekee se,  joka on jakanut dokumentin omasta OneDrivestaan. Muiden tulee ensin kopioida dokumentti omaan OneDriveensa ennen kuin sen voi palauttaa Moodlen tiedostonvalitsimesta suoraan OneDrivesta. 

Lähetä arvioitavaksi-painike

Ryhmätöissä on erityisen tärkeää se, että työ palautetaan mieluiten vasta sitten, kun siihen ei tule enää muutoksia. Jos opettaja vaatii Lähetä arvioitavaksi-toiminnon, huomaathan, että ryhmäpalautus sulkeutuu kaikilta ryhmäläisiltä sen jälkeen kun yksikin ryhmän jäsen lähettää työn lopullisesti arvioitavaksi. Moodle varoittaa muokkausmahdollisuuden menetyksestä painikkeen yläpuolella etukäteen. 

Lähetä arvioitavaksi-toiminnon suorittaminen loppuun poistaa kaikilta ryhmäläisiltä näkyvistä Muokkaa palautusta-painikkeen. Tämän jälkeen Palautuksen tila muuttuu muotoon Lähetetty arvioitavaksi.

Lähetä arvioitavaksi-painike avaa uuden sivun, jossa kysytään "oletko varma, että haluat palauttaa?" Paina Jatka ja sen jälkeen avautuvassa ponnahdusikkunassa vielä OK.

Alla olevassa kuvassa yksi ryhmäläinen on palauttanut työn ja lähettänyt sen arvioitavaksi, vaikka opettaja on säätänyt asetukset, että kaikkien tulisi palauttaa. Moodle ilmoittaa, että muilla opiskelijoilla on palautettavaa, mutta käytännössä he eivät enää pysty palauttamaan omaa osaansa ryhmätyöstä.

Mikäli (ryhmä)työ on palautettu OneDrive-linkkinä ja Lähetetty arvioitavaksi-toiminto on suoritettu, opiskelijat pystyvät edelleen muokkaamaan linkistä OneDriven jaettua tiedostoa. Opettajat ovat hyvin tietoisia tästä toiminnosta, mikä mahdollistaa töiden muokkaamisen viimeisen palautuspäivän jälkeenkin. Muokkauksia jälkikäteen ei kannata tehdä, koska opettaja saa kyllä halutessaan selvitettyä, milloin OneDrive-tiedostoon on tehty muutoksia.

Vakuutus oman työn osuudesta

Vakuutus oman työn osuudesta-lauseke tulee näkyviin Lähetä arvioitavaksi-vaiheessa, jos opettaja on asettanut sen päälle. 

Ryhmäpalautuksissa tämän vakuutuksen kuittaa käytännössä se opiskelija, joka palauttaa ryhmätyön. Muille ryhmän jäsenille näkyy kurssialueella tehtävän kohdalla ilmoitus "Luonnos edellyttää vahvistamista".  Ilmoitus on harhaanjohtava ja sen voi jättää huomiotta. Ryhmätöissä tilassa Lähetetty arvioitavaksi opiskelijalle ei tule enää näkyviin mitään painiketta, jossa luonnoksen voisi vahvistaa.