Oppaita opiskelijoilleDiakle - opiskelijan opas (ex-Moodle)Tehtävän palautusSuullisen tehtävän palauttaminen ääni-/videotallenteena

Suullisen tehtävän palauttaminen ääni-/videotallenteena

Syksystä 2019 alkaen on mahdollista palauttaa enintään 3 minuutin mittainen suullinen tehtävä nauhoittamalla se suoraan Moodleen ääni- tai videotallenteena. Tallennetta ei ole mahdollista editoida, mutta voit nauhoittaa tallenteen uudestaan niin monta kertaa kuin haluat, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen ja tallennat sen.

Tämänkaltainen tehtävän palautus voi olla käytössä esimerkiksi kielten lähtötasotesteissä. Käytä tätä palautustapaa vain, jos opettaja on niin ohjeistanut.

Palauttaaksesi suullisen tehtävän, mene kurssialueella tehtävän kohdalle ja avaa se klikkaamalla tehtävän otsikkoa (esimerkkikuvassa otsikko on "Palautettava tehtävä").

Valitse seuraavaksi painike Lisää palautus.

Tehtävän nauhoittaminen tapahtuu Verkkoteksti-kentässä seuraavilla painikkeilla:

(1) Record audio. Äänitallenteen nauhoittaminen.

(2) Record video. Videotallenteen nauhoittaminen.

Suullisen tehtävän palauttaminen edellyttää, että opettaja on sallinut tehtävän palauttamisen muodossa "Verkkoteksti". Jos tarkoituksena on palauttaa suullinen tehtävä, etkä näe muokattavaa Verkkoteksti-kenttää (kuva alla), ota yhteys kurssin opettajaan.

Kun valitset painikkeista haluamasi, avautuu ikkuna nauhoitusta varten. Aloita nauhoittaminen valitsemalla painike Start recording.

Tallenteen teko edellyttää, että olet sallinut ohjelman käyttää mikrofoniasi ja/tai kameraasi.

Kun tallennus käynnistyy, painike muuttuu punaiseksi ja siinä näkyy teksti Stop recording sekä suluissa jäljellä oleva aika. Voit nauhoittaa kerralla enintään 3 minuutin mittaisen tallenteen. Jos tämä aika ei riitä, voit nauhoittaa useamman erillisen tallenteen.

Lopeta tallennus painikkeella Stop recording. Jos 3 minuutin aikaraja ehtii umpeutua, tallennus pysähtyy automaattisesti.

Kuuntele tallenne klikkaamalla Toista-painiketta (kolmionmuotoinen symboli).

Jos et ole tyytyväinen tuotokseen ja haluat tehdä uuden tallenteen, valitse painike Record again. Huom! Kun painat tätä painiketta, aiempi nauhoituksesi ei jää mihinkään talteen vaan korvautuu uudella tallenteella.

Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, valitse painike Attach recording.

Tekemäsi tallenne tulee tehtävän muokkauskenttään näkyviin mediasoittimessa (kuvassa alla punaisella rajattu).

Mediasoitin käyttäytyy kentässä samalla tavalla kuin teksti tai kuva, eli saat tarvittaessa poistettua sen askelpalauttimella (backspace-näppäin).

Voit lisätä kenttään myös tekstiä tai muuta sisältöä.

Jos haluat palauttaa useampia tallenteita, klikkaa tässä kohtaa uudestaan Record audio/video-painiketta, jolloin pääset tekemään uuden tallenteen. Kaikki lisäämäsi tallenteet tulevat näkyviin muokkauskenttään erillisinä mediasoittimina.

Valitse Tallenna muutokset.

Huomaa, että tehtävän palautus ei ole valmis ennen kuin olet painanut Tallenna muutokset ja mahdollisesti sen jälkeen vielä Lähetä arvoitavaksi (jos opettaja on kyseisen kuittauksen vaatinut).

Palautus on onnistunut, kun palautusnäkymän Verkkoteksti-kohdassa on mediasoitin (kuvassa keltaisella rajattu musta palkki tai videon aloituskuva) ja palautuksen tila on "Lähetetty arvioitavaksi". Voi olla, että joudut tätä ennen vielä vahvistamaan palautuksen erillisellä Lähetä arvioitavaksi-painikkeella.