Pikaviestit Moodlessa

Kunkin käyttäjän omista Moodlen profiilin viestiasetuksista riippuu, tuleeko pikaviesti myös sähköpostiin vai onko se pelkästään Moodlen sisällä tapahtuvaa viestintää. Jos käyttäjä ei ole tilannut pikaviesteistä ilmoitusta sähköpostiinsa, hänen täytyy kirjautua Moodleen voidakseen lukea pikaviestin ja ylipäätään saada tietoa uudesta viestistä. Ethän oleta, että opettajat lukevat lähettämäsi pikaviestin (ainakaan viiveettä). Pikaviestejä suositeltavampaa on usein kurssialueen uutispalsta, joita opettajat seuraavat paremmin.

Pikaviestit ovat sallittuja oletusarvoisesti kaikkien Diakin Moodlen käyttäjien välillä. Jokainen käyttäjä voi lisätä toisia käyttäjiä myös estolistalle, jolloin kyseiset käyttäjät eivät voi lähettää pikaviestejä estäjälle. 

Pikaviestinäkymä löytyy helpoiten Omat kurssit-sivun oikean reunan valikosta, alaotsikon Viestit alta. Kaikkien viestien listaan pääsee, kun klikkaa linkkiä Näytä omat viestit (kuvassa nuolen osoittama kohta). Uusimmat viestit tulevat pikalinkeiksi reunavalikkoon. 

Viestit-näkymässä näet erilliset kategoriat:

(1) suosikeiksi merkityille keskusteluille (Starred)

(2) ryhmäkeskusteluille (Group) ja

(3) yksityisille keskusteluille (Private).

Voit lähettää kenelle tahansa viestit sallineelle käyttäjälle yksityisen viestin ja merkitä haluamasi keskustelut suosikeiksi. Ryhmäkeskustelut on tarkoitettu Moodlen kurssialueilla muodostettujen pienryhmien väliseen viestintään. Pienryhmän ryhmäkeskustelu on käytössä vain, jos opettaja on sallinut sen ryhmänhallinnassa ryhmän luomisen yhteydessä. Opettaja ei pääse lukemaan pienryhmien keskusteluja, ellei itse ole ryhmän jäsen (vrt. keskustelualue).

Hakukentästä voit etsiä opiskelijoita tai opettajia nimellä. Kun oikea henkilö löytyy, klikkaa hänen nimeään alapuolelle ilmestyvästä painikkeesta.

Sen jälkeen voit kirjoittaa viestin alareunassa olevaan viestikenttään. Lähetä viesti painamalla Lähetä viesti -painiketta (painikkeessa paperilennokin kuva). 

Kyseinen henkilö saa saapuneesta pikaviestistä ponnahdusikkunailmoituksen Moodlessa (katso kuva alla).

 Ilmoituskuvakkeen klikkaus vie Omat kurssit-sivulle, josta viestin voi lukea oikean reunan pikalinkeistä.  Lukematta olevien viestien aikaleiman kohdalla on teksti "lukematta".

Pikalinkkiä klikkaamalla pääsee Viestit-näkymään kirjoittamaan vastauksen ja lukemaan kaikki mahdolliset tulleet viestit.