Miten voin poistaa päättyneitä kursseja omat kurssit sivulta?

Vastaus on: et mitenkään. 

Opiskelija ei voi itse poistaa itseään kurssilta. Kurssit poistuvat näkymästäsi arkistointisäännön mukaisesti, eli näkyvissä on kerrallaan 2 lukuvuoden opintojaksot. Sen jälkeen ne siirtyvät piilossa olevaan Arkisto-kategoriaan. Esim. syksyn kurssit poistuvat näkymästäsi seuraavan kesäkuun lopussa, ennen tai samaan aikaan kuin seuraavan syksyn kurssit tulevat näkyviin. 

Omat kurssini-näkymässä on otettu käyttöön vuosivälilehdet kurssien seulomiseksi. Kuluvan lukukauden kurssit näkyvät aina oletusvälilehdellä "Kurssit". Kun lukukausi päättyy, kursseille asetetaan päättymispäivämäärä, jolloin ne siirtyvät kyseisen vuoden välilehdelle. Valitettavasti esim. lukukauden puolessavälissä päättyneitä kursseja ei ylläpito siirrä vuosivälilehdille erikseen. Opintojakson vastuuopettajaa voi pyytää asettamaan päättymisajan heti, jolloin se siirtyy oletusnäkymästä vuosivälilehdelle.

Yksittäistä opiskelijaa ei myöskään pyynnöstä poisteta opintojaksolta, koska samalla poistuvat näkyvistä opiskelijat palauttamat työt ja arvioinnit. Opettajalla pitää olla tietty aika käytettävissään arviointiin ja arvosanojen vientiin Moodlesta opiskelijahallintajärjestelmään (MyDiak). Oppilaitoksella on tutkintosäännön mukainen aika oppimistehtävien säilyttämiselle ja opiskelijalla Diakin määrittelyn mukainen oikeus mahdollisiin rästisuorituksiin. 

Lisäksi useat opiskelijat ovat itse pyytäneet, että heillä on reilusti aikaa ottaa materiaalit talteen opintojakson päätymisen jälkeen. Poistaminen näkymästä ei siis tietenkään tarkoita poistamista vaan arkistointia, mutta kun kurssi poistuu opiskelijan näkymästä, hänellä ei ole enää pääsyä ko. kurssille (ellei sitä painavasta syystä avata hänelle näkyväksi). 

Omat kurssini-svulla nostaa tähdellä ylimmmäksi ne kurssit, jotka ovat itsellä nyt aktiivisina. Muuten Moodle lajittelee ne oletuksena aakkosjärjestykseen.