Oppaita opiskelijoilleDiakle - opiskelijan opas (ex-Moodle)UKK - Usein kysytyt kysymyksetMiksi en saa lähettää palautustani opettajalle sähköpostitse?

Miksi en saa lähettää palautustani opettajalle sähköpostitse?

Monestakin eri syystä:

1) Diakissa on tutkintosääntö, joka velvoittaa meitä organisaationa säilyttämään oppimistehtävät ja niistä annetut arvioinnit tietyn ajan. Myös arkistonmuodostussuunnitelman mukaan tehtävät säilytetään useita vuosia, eikä ole kohtuullista vaatia opettajaa joko säilyttämään näitä sähköpostissaan tai lataamaan niitä jonnekin omalle koneelleen. Opettajan yksityisestä sähköpostista oppimistehtävät eivät myöskään ole löydettävissä, mikäli opettaja eläköityy, menehtyy tai vaihtaa työpaikkaa, tai jos kyseisen oppimistehtävän arvioija on syystä tai toisesta vaihtunut.

2) Oppimisympäristössä tehtävillä on kaikkia opiskelijoita koskevat aikarajat. Näitä tulee kunnioittaa. Jos palautuksesi myöhästyy joko teknisten ongelmien tai omasta huolimattomuudesta johtuvasta aikarajojen ylittämisen takia, sinun tulee aina ottaa yhteyttä opintojakson opettajaan, jotta saat suorituksesi palautettua oppimisympäristöön. Oppimisympäristön lokitiedoista tarkistetaan, milloin ongelma on kohdallasi esiintynyt ja minkälaisia toiminpiteitä olet oppimisympäristössä tehnyt palautuksen osalta. Lokitietojen avulla tutkitaan, mistä ongelma on johtunut ja myös se, aiheuttiko sen Diakin oma järjestelmävirhe tai väärät asetukset.

Myöhässä palautetut tehtävät saattavat aiheuttaa sinulle sanktioita (esim. arvosanan aleneminen). Rästisuorituksille puolestaan on olemassa oma prosessinsa, ja se perustuu opiskelijan oma-aloitteisuuteen ja aktiivisuuteen. Rästejä toki otetaan mielellään vastaan, mutta siten että kaikki noudattavat yhteisiä pelisääntöjä, voimassa olevaa tutkintosääntöä ja rästiprosessikuvausta. 

3) Sähköposti ei ole tietoturvallinen kommunikointimuoto ilman salaustoimenpiteitä. Sen sijaan Diakin oppimisympäristö on suojattu järjestelmä. 

4) Sähköpostina lähetetyt liitteet ovat usein niin isoja, että ne joko jäävät lähettämättä tai ne tukkivat vastaanottajan sähköpostilaatikon kokonaan. 


Palauta siis oppimistehtäväsi aina oppimisympäristöön! Tässä sinua auttavat opot, opettajat ja IT. Tämä toimintatapa on oman oikeusturvasi ja tietosuojan mukaista.