Profiilikuvan ja perustietojen muuttaminen

Omalla profiilisivulla klikkaa Käyttäjätiedot-otsikon alla olevaa Muokkaa tietoja-linkkiä. 

Älä muuta nimitietojasi. Jos esim. sukunimesi muuttuu, se ilmoitetaan opiskelijahallintajärjestelmään, josta se päivittyy kyllä oppimisympäristöön. Jos vaihdat itse nimitietosi, voi olla että opettajat ja ylläpitäjät eivät enää voi lisätä sinua kurssialueille, koska sinua etsitään vanhalla nimellä käyttäjälistasta.

Kuvassa näkyvä keltainen rajaus:

Sähköpostiosoitteen voi muuttaa. Muuta kuitenkin Moodlessa oleva sähköpostiosoitteesi harkiten vain, jos seuraat aktiivisesti jotain muuta kuin oletuksena profiilissasi olevaa sähköpostia. Moodle lähettää ilmoituksia ja viestejä tärkeistä oppimisympäristön tapahtumista vain profiilissasi olevaan sähköpostiin. Sähköpostiosoitteen näyttö-kohdassa voit määrittää, kenelle sähköpostiosoitteesi näkyy. HUOM! Julkisella profiilisivulla sähköpostiosoitteesi ei tule koskaan näkyviin; käyttäjät voivat valitsemasi asetuksien mukaan nähdä sähköpostiosoitteesi vain kurssin osallistujalistassa (esim. opiskelijat) tai käyttäjälistauksessa (esim. opettajat suodattaessaan käyttäjiä käyttäjälistassa). Oman sähköpostiosoitteensa voi myös piilottaa näkyvistä. Jos piilotat sähköpostiosoitteesi kaikilta näkyvistä, se ei siis näy kurssin osallistujalistassa muille opiskelijoille. Tällöin sähköpostisi osoitteen näkevät vain järjestelmän ylläpitäjät sekä kurssin vastuuopettajat. 

Paikkakunta-kohtaan voi kirjoittaa oman kulloisenkin asuinpaikkakunnan. Paikkakuntatieto on näkyvissä kaikille käyttäjille profiilisivullasi. 

Kuvassa näkyvä lila rajaus: 

Maa-kenttään valitse maa, jossa oleskelet. Jos lähdet vaihtoon, voit vaihtaa kyseisen maan tähän kenttään. Samalla tavalla voit määrittää aikavyöhykkeen sen mukaan, missä maassa kulloinkin olet. 

Lilan nuolen osoittamaan Kuvaus-kenttään voi kirjoittaa lyhyen kuvauksen itsestään. Kuvaukseen voi liittää myös linkkejä (esim. linkin omalle kotisivulle tai blogiin) sekä kuvia. Muista, että kuvaus-kentän sisältö on näkyvissä kaikille Moodleen kirjautuneille käyttäjille, jotka päätyvät esim. kurssialueelta katselemaan profiilisivuasi.

Käyttäjä voi lisätä oman kuvansa kohdassa Käyttäjäkuva. Kuvan ja erityisesti selkeän kasvokuvan lisääminen on erittäin suositeltavaa! Kuvan sijaan käyttäjällä näkyy kohdassa Nykyinen kuva ns. anonyymi käyttäjäkuvake, jos kuvaa ei ole aiemmin lisätty. Kuvakkeen alla lukee Ei mitään. Jos käyttäjä on jo ladannut kuvansa, kohdassa näkyy kuva rajattuna ja kuvan alla on täppä Poista. Jo ladatun kuvan saa poistettua täppäämällä Poista, rullaamalla sivun loppuun ja tallentamalla tiedot. 

Ensimmäistä kertaa tai uutta kuvaa lisätessä klikataan kohtaa Uusi kuva. Kuvan voi myös suoraan lisätä raahaamalla esim. oman koneen tiedostoista. 

Kuvan alle kohtaan Kuvan kuvaus ei ole pakko kirjoittaa mitään. Kyseinen kuvaus tulee käyttäjille näkyviin silloin, jos käyttäjän nettiyhteys on hidas ja kuvat jäävät lataamatta sivuja selatessa.

Lisättäessä kuvaa paina ensin Tiedostonvalitsimessa vasemmasta reunasta Lataa tiedosto. Sen jälkeen paina Selaa ja etsi kuva laitteesi tiedostoista. Tekijä-kohdassa lukee oma nimesi ja Valitse lisenssi-kohdassa muista valita Kaikki oikeudet pidätetään (jos kyseessä on kuva, johon sinulla tai jollain muulla on tekijänoikeudet) tai vaihtoehtoisesti jokin Creative Commons-lisensseistä (mikäli olet ladannut kuvan vaikkapa jostain ilmaisesta kuvapankista). Paina lopuksi Lataa tämä tiedosto.

Kuvan lisäämisen jälkeen rullaa sivun alas ja paina Tallenna tiedot, mikäli et halua muokata muita profiilin asetuksia.