Tehtävä - usein kysytyt kysymykset

Alla tyypillisimipiä tilanteita, joissa otetaan yhteyttä tukeen. Etsithän ongelman listasta ja yrität ensisijaisesti ratkaista ongelman itse.

1. Yritin avata tehtävän uudelleen opiskelijalle. Mistä tiedän, että se onnistui?

Tehtävän arvioinnin taulukkonäkymässä on Muokkaa-sarake, jonka pientä kolmiota klikkaamalla saat auki alasvetovalikon. Alasvetovalikossa pitäisi ainakin olla vaihtoehto Muuta palautus keskeneräiseksi. Tämä toiminto purkaa tilan "lähetetty arvioitavaksi", eli opiskelijan palautus muuttuu tilaan, jossa hän voi sitä vielä muokata. Kun valitset tämän vaihtoehdon, arviontinäkymä päivittyy ja opiskelijan työn tilaksi muuttuu Keskeneräinen - ei lähetetty arvioitavaksi. Riippuen käyttämistäsi suodattimista, opiskelijan palautus saattaa kadota arviointitaulukon näkymästä. Saat sen näkyviin suodattamalla alasvetovalikosta Näytä valinnan Kaikki tai Ei palautettu.

Mikäli Muokkaa-sarakkeen valikossa on vaihtoehtona vain Estä palautusten muokkaaminen, tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijan palautus on edelleen Keskeneräinen-tilassa, ja näin ollen myös muokattavissa. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä mitään, jotta opiskelija pääsee muokkaamaan palautustaan. Ainoastaan, jos tehtävässä on asetettu Ehdoton takaraja päälle, keskeneräisinä olevien töiden tekijöille on annettava kuvassa näkyvästä valikosta lisäaikaa

Opiskelija täydentää työtään. Pitääkö antaa uusi yrityskerta vai lisäaikaa?

Usein voi riittää vain se, että muutat palautetun työn keskeneräiseksi ja ohjeistat opiskelijaan jättämään aiemman version näkyviin ja lisäämään korjatun tiedoston.

Uuden yrityskerran/suorituskerran voi antaa vain, jos tehtävän asetuksissa on päällä seuraava asetus: 

1. Otsikko Palautuksen asetukset alla oleva alasvetovalikko "Milloin palautuksen asetukset avataan opiskelijoiden muokattavaksi?"

2. Valintana on "Opettaja"

Jos valintana on Ei koskaan, opettaja voi ainoastaan avata tai sulkea alkuperäisen palautuksen. Usein on järkevää kuitenkin avata uusia yrityskertoja, jotta alkuperäiset palautukset ja palautteet jäävät dokumentoiduksi Moodleen.


Jos haluaa varmistua, ettei opiskelija poista alkuperäistä työtään, kannattaa aina siis antaa uusi yrityskerta, ja yleensä se riittää. Jos tehtävässä on Ehdoton takaraja päällä ja jo mennyt, sIlloin sinun pitää antaa Muokkaa-sarakkeessa myös lisäaikaa tehtävän palauttamiselle. Tehtävä-aktiviteetti osaa myös ilmoittaa tästä opettajalle arviointinäkymässä:

Pelkkä lisäajan antaminen ei puolestaan riitä, jos opiskelijan palautuksen tilana on Lähetetty arvioitavaksi (eli opiskelija on painanut Lähetä arvioitavaksi-painiketta). Silloin opiskelija näkee kyllä saamansa lisäajan, mutta ei pysty muokkaamaan palautusta, ellei opettaja ole joko a) muuttanut palautuksen keskeneräiseksi tai b) antanut uuden yrityskerran.

Tehtävä-aktiviteetti myös ilmoittaa opiskelijalle, että palautus onnistuu vain lisäajan saaneille. Alla olevassa kuvassa opiskelija on saanut uuden yrityskerran, mutta tehtävässä on päällä Ehdoton takaraja ja opettaja on unohtanut antaa uuden yrityskerran lisäksi lisäaikaa. Näin ollen Lisää uusi yrityskerta-painike ei ole opiskelijalle näkyvissä ja palautus ei onnistu.

Annoin opiskelijalle uuden yrityskerran ja/tai lisäaikaa. Miksei hän onnistu palauttamaan työtään?

Tarkista ensin, että tehtävän asetukset eivät estä uutta palautusta (katso edelliset kohdat). Jos asetukset ovat muuten oikein, tarkista tehtävän asetuksista, että olet sallinut useamman kuin yhden tiedoston palauttamisen. Samoin tarkista asetuksista, ettet ole rajoittanut yrityskertojen määrää. Jos nämäkään eivät auta, ohjaa opiskelijalukemaan Moodlen ohjeita ja sen jälkeen ottamaan yhteyttä IT-tukeen.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.