Tehtävä-aktiviteetin asetukset: ajastaminen

Kun tehtävä-aktiviteetti on opiskelijalle näkyvissä kurssialueelle, se on normaalisti aina klikattavissa auki ja luettavissa sekä heti palautettavissa. Mikäli sallit tehtävänkuvauksen näkymisen aina, opiskelija pääsee siis lukemaan tehtävänannon vaikka olisit ajastanut tehtävälle varsinaisen palautusajankohdan myöhäisemmäksi. 

Jos haluat ajastaa tehtävän siten, että se se on luettavissa ja palautettavissa vasta tiettynä päivänä ja tiettyyn kellonaikaan, ota täppä pois kohdasta  Näytä aina tehtävänkuvaus. Jos taas haluat sallia tehtävän tarkastelun ennen kuin se on mahdollista palauttaa, jätä täppä paikoilleen. 

Mikäli otat käyttöön tehtävän ajastuksen, se siis tarkoittaa sitä, että opiskelijalla on näkyvissä Lisää palautus-painike vasta tiettynä ajankohtana tai vain tiettyyn ajankohtaan asti. Kun opiskelija klikkaa tehtävän auki, koontinäkymä kertoo milloin tehtävän palauttaminen on aikaisintaan mahdollista  ja milloin tehtävä on viimeistään palautettava. Kurssialueella aktiviteetin alareunassa sekä Omat kurssit-etusivulla aktiviteettien pikalinkeissä opiskelijalle on näkyvissä olennaisena tietona vain tehtävän deadline. 

Ajastuksella voit estää myöhässä tulevia palautuksia ja toisaalta säädellä sitä, milloin opiskelija saa tiedon tehtävästä. Jos ajoitusta ei ota käyttöön, palautus on aina mahdollista mutta se ei tule opiskelijalle Omat kurssit-sivun pikalinkkeihin lainkaan näkyviin. 

Ylläolevassa kuvassa näkyvät aikakentät säätävät seuraavia asioita: 

Palautettavissa alkaen: tästä päivämäärästä ja kellonajasta lähtien opiskelijalla on näkyvissä Lisaa palautus-nappi. 

Palautettava viimeistään: tämä päivämäärä/kellonaika näkyy opiskelijalle tehtävän takarajana, jonka jälkeen palautetut työt saavat "palautettu myöhässä"-leiman ja ne näkyvät opettajan arviointinäkymässä punaisella. 

Jos otat käyttöön vain nämä kaksi aikaleimaa, opiskelijan on siis edelleen mahdollista palauttaa tehtävä.

Ehdoton takaraja palautukselle: tämän päivämäärän/kellonajan jälkeen opiskelijan näkymästä häviää Lisää palautus-painike pois näkyvistä, eikä työn palauttaminen ole enää mahdollista. Yksinkertaisinta ja helpointa on säätää kaksi alinta aikaleimaa samoille päivämäärille/kellonajoille, jos ei halua sallia lainkaan myöhästyneitä palautuksia. 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.