Edistynyt keskustelualue -aktiviteetin monet käyttömahdollisuudet

Edistynyt keskustelualue soveltuu keskusteluihin, joita käydään pitkällä aikavälillä. Nopeisiin etäkohtaamisiin sopii paremmin esim. Collaborate-istunto tai Chat-aktiviteetti.

Edistyneen keskustelualueen viestejä voi arvioida. Yleisten keskustelujen lisäksi se sopii näin ollen esim. tehtävänpalautuksiin, joissa työt halutaan saada kaikille nähtäviksi. Tällaisiin palautuksiin opettaja voi antaa kommenttinsa opiskelijalle yksityisellä viestillä, jota muut keskustelualueella eivät näe.

Keskustelualueen viestien arvioimisen voi sallia myös opiskelijoille, jolloin edistynyt keskustelualue toimii alustana myös vertaisarvioinneille.

Keskustelualueila siis olla useita käyttötarkoituksia:

  • Paikka sellaisten töiden palautuksille, jotka halutaan kaikille opiskelijoille nähtäviksi ja kommentoitaviksi.
  • Tila, jossa opiskelijat esittäytyvät ja tutustuvat toisiinsa.
  • Opintojakson tiedotus (tällöin asetuksista kannattaa laittaa päälle "pakotettu tilaaminen", jolloin opiskelija saa ilmoituksen keskustelun uusista viesteistä).
  • Opintojakson sisällöistä kysyminen ja keskusteleminen.
  • Opettajien keskinäinen keskustelualue (kurssialueella aktiviteetin alareunasta löytyviä kolmea pistettä painamalla löytyy asetus "piilota", jolloin alueen näkevät vain opettajat)
  • Ryhmien keskustelualue ("Erilliset ryhmät" -asetuksella opiskelijat näkevät vain oman ryhmänsä keskustelualueen. "Näkyvät ryhmät" -asetuksella opiskelijat näkevät myös muiden alueet, mutta voivat osallistua vain oman alueensa keskusteluihin. Kaikissa tapauksissa opettaja näkee kaikki keskustelut ja voi osallistua niihin).

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.