Sivutyypit ja navigointi

Sisältösivu

Sisältösivu on nimensä mukaisesti oppitunnin varsinaista sisältöä sisältävä sivu. Sivu voi sisältää tekstiä, kuvia, videoita jne.

Kysymyssivu

Kysymyssivujen avulla lisäät oppituntiin tehtävän tai kysymyksen. Mahdollisia tehtävätyyppejä ovat essee, lyhytvastaus, monivalinta, numeerinen, oikein/väärin ja yhdistämistehtävä.

Kokoelmasivu

Kokoelmat ovat useasta kysymyssivusta muodostettuja ryhmiä. Kokoelman tarkoitus on, että sen sisältämät kysymykset näkyvät opiskelijalle satunnaisessa järjestyksessä. Jos siis haluat, että oppitunnin kysymykset näkyvät kaikille opiskelijoille samassa järjestyksessä, ÄLÄ käytä kokoelmia.

Siirtyminen sivujen välillä

Uutta sivua luodessa valikon alalaidasta löytyvät kohdat "Sisältö 1-4" (ks. kuva alla), joista vähintään yksi on pakollinen sisällyttää sivuun.

Näiden vaihtoehtojen avulla lisätään sivun alalaitaan nappuloita, joilla liikutaan oppitunnin eri osioiden välillä. Yhdellä sivulla voi siis olla enintään neljä navigointinappulaa. Useat navigointinapit mahdollistavat esimerkiksi haaroja sisältävien oppituntien luonnin. Tiputusvalikosta (ks. kuva alla) voi valita, mihin osioon kyseistä nappulaa klikkaamalla pääsee. Tätä asetusta voi muokata helposti myöhemmin.

Oppitunnin Muokkaa-välilehdellä aktiviteetin sisältöjä voi katsella joko laajennetussa tai tiivistetyssä näkymässä (ks. kuvat alla).

Tiivistetyssä näkymässä Siirtyy-sarakkeessa näkyvät kaikki yksittäisen sivun sisältämät siirtymävaihtoehdot. Sivua pääsee muokkaamaan klikkaamalla hammasrattaan kuvaketta.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.