Tehtävä-aktiviteetin asetukset: ryhmäpalautus

Tehtävä-aktiviteetti on oletuksena AINA yksilötehtävä. Jos haluat tehtävän olevan ryhmässä palautettava (siten että yksi palautettu työ ja siitä annettu arvosana näkyy kaikilla saman pienryhmän opiskelijoilla), sinun on opettajana asetettava tehtävä ryhmäpalautusmuotoon. 

Ryhmäpalautus säädetään tehtävän asetuksista, oikean puoleisesta valikosta löytyvän otsikon Ryhmäpalautuksen asetukset alta.

Valitse alasvetovalikosta Opiskelijat palauttavat ryhmätöitä --> Kyllä. Tämä aktivoi kaikki alemmat alasvetovalikot. 

Valikko Opiskelijan pitää olla ryhmän jäsen voidakseen palauttaa --> Kyllä. Tämän myötä ne opiskelijat, jotka eivät kuulu mihinkään ryhmään tai kuuluvat useisiin ryhmiin, eivät voi tehdä palautusta. Ilman tätä asetusta opiskelijat ilman ryhmää lasketaan yhdeksi ryhmäksi, eli yhden ryhmättömän opiskelijan palauttama työ katsotaan jokaisen ryhmättömän palauttamaksi, mikä usein tuottaa sekaannuksia.

Jos osa opiskelijoista palauttaa työnsä ryhmissä ja osa yksin, on se mahdollista kahdella tavalla:

1. Yksin palauttaville tehdään kullekin oma ryhmä, jossa hän on ainut jäsen.

2. Ryhmäpalautuksille on yksi Tehtävä-aktiviteetti ja yksin palauttaville toinen. Ryhmätyöt palautetaan toiseen ja yksilöiden toiseen. Nämä tehtävä-aktiviteetit voivat olla muuten identtisiä, mutta toisessa "Opiskelijat palauttavat ryhmätöitä" -kohtaan on asetettu "Ei", jolloin opiskelijat voivat tehdä siihen yksilöpalautuksensa.  Kopion aktiviteetista saa kurssialueella aktiviteetin alareunassa olevista kolmesta pisteestä avautuvasta valikosta.

Valikko Kaikkien ryhmäläisten on palautettava on oletuksena Ei. Jos säädät sen Kyllä-asetukseen, kaikkien tietyn pienryhmän jäsenten pitää palauttaa ryhmän (sama) työ itse. Tällöin pienryhmäläisillä on näkyvissä jokaisen palauttama versio.  Suositeltavaa on, että tämä asetus jätetään Ei-muotoon, ja jos opettajan tarvitsee varmistua siitä, että ryhmässä ei ole epähuomiossa tai vahingossa vapaamatkustajia, kannattaa palata oikean reunan asetusvalikossa askel ylemmäs kohtaan Palautuksen asetukset

Jos haluat pienryhmäläisiltä "kuittauksen" osallistumisesta ryhmätyöhön, vaihda asetukseksi Kyllä valikossa Vaadi, että opiskelijat hyväksyvät vakuutuksen oman työn osuudesta.

HUOM! Näiden asetusten lisäksi kurssialueella täytyy olla luotuna pienryhmät Ryhmänhallinnassa, ja myös opiskelijat on lisättävä ryhmiiin jäseniksi. Muuten ryhmäpalautus ei toimi oikein.  Katso erillinen ohje ryhmien asettamisesta.

Ryhmäpalautus ei toimi näistä asetuksista huolimatta oikein myöskään silloin, jos opiskelija on kurssialueella jäsenenä useammassa kuin yhdessä ryhmässä. Jos haluat käyttää opintojaksolla vaihtuvia pienryhmiä ja samaan aikaan (useampia) palautettavia ryhmätehtäviä, sinun tulee käyttää ryhmäjaon lisäksi ryhmittelyjä sekä mahdollisesti Pääsyn rajoitus-toimintoa. Ota tällaisissa tapauksissa yhteyttä opetusteknologiahenkilöstöön. 

Muista aina asetuksia säätäessäsi tai muuttaessasi rullata lopuksi alas ja painaa Tallenna ja palaa kurssille

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.