Palautteen antaminen ääni-/videotallenteena

Syksystä 2019 alkaen voit antaa opiskelijan palauttamaan tehtävään palautteen myös suullisesti ääni- tai videotallenteena.

Palautteen nauhoittaminen tapahtuu Palaute-kohdassa ATTO-editorin seuraavilla painikkeilla:

(1) Record audio. Äänitallenteen nauhoittaminen.

(2) Record video. Videotallenteen nauhoittaminen.

Samat tallennuspainikkeet ovat ATTO-editorissa myös missä tahansa muualla Moodlessa (osioiden ja aktiviteettien kuvauksissa jne.) Kurssimateriaaleja luodessasi otathan kuitenkin huomioon saavutettavuusnäkökulman: julkisissa materiaaleissa audio-/videosisällölle tulisi aina olla saatavilla myös tekstivastine.

Myös opiskelijat voivat tehdä tehtävän suoraan Moodleen ääni-/videotallenteena, kunhan olet sallinut tehtävän asetuksissa palautusmuodon "verkkoteksti".

Kun valitset painikkeista haluamasi, avautuu ikkuna tallennusta varten. Aloita tallennus valitsemalla painike Start recording.

Tallenteen teko edellyttää, että olet sallinut ohjelman käyttää mikrofoniasi ja/tai kameraasi.

Kun tallennus käynnistyy, painike muuttuu punaiseksi ja siinä näkyy teksti Stop recording sekä suluissa jäljellä oleva aika. Voit nauhoittaa kerralla enintään 3 minuutin mittaisen tallenteen. Jos tämä aika ei riitä, voit nauhoittaa useamman erillisen tallenteen.

Pysäytä tallennus painikkeella Stop recording. Jos 3 minuutin aikaraja ehtii umpeutua, tallennus pysähtyy automaattisesti.

Kuuntele tallenne klikkaamalla Toista-painiketta (kolmionmuotoinen symboli).

Jos et ole tyytyväinen tuotokseen ja haluat tehdä uuden tallenteen, valitse painike Record again. Huom! Kun painat tätä painiketta, aiempi tallenteesi ei jää mihinkään talteen vaan korvautuu uudella tallenteella.

Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, valitse painike Attach recording.

Tallenne tulee näkyviin palautteen muokkauskenttään.

Tallenne käyttäytyy kentässä samalla tavalla kuin teksti, kuva tai muu sisältö, eli saat tarvittaessa poistettua sen askelpalauttimella (backspace-näppäin).

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.