Oppaita opettajille ja henkilökunnalleDiakle - opettajan opasTehtävä-aktiviteettiUuden yrityskerran antaminen opiskelijalle (määräajan jälkeen)

Uuden yrityskerran antaminen opiskelijalle (määräajan jälkeen)

Jos käytät tehtävässä esim. asteikkoa hylätty-täydennettävä-hyväksytty, voit joutua antamaan opiskelijoille uusia yrityskertoja tehtävän palautuksessa. Näin on erityisesti silloin, kun käytössä on Lähetä arvioitavaksi-painike, joka estää muokkaukset työn palautuksen jälkeen. Uuden yrityskerran antaa aina opettaja.

1. Tarkista, että tehtävän asetuksissa on oikeat säädöt. Avaa tehtävä-aktiviteetti kynän kuvakkeesta muokkaustilaan. 

2. Oikean valikon otsikosta Palautuksen asetukset valitse kohta Milloin palautukset avataan opiskelijan muokattavaksi ja siellä alasvetovalikosta Opettaja

3. Muista lopuksi tallentaa muutokset.

Uusissa tehtävissä yllä oleva asetus on muutettu oletuksena asetukseen "Opettaja avaa". Jo olemassa olevissa tehtävä-aktiviteeteissa tämä asetus kannattaa tarkistaa.

Tämän jälkeen avaa tehtävään tulleet palautukset kurssialueella olevasta linkistä. Etsi listasta opiskelijat, joiden työt on arvioitu Täydennettävä.

Klikkaa opiskelijakohtaisella rivillä Muokkaa-sarakkeen pientä kolmiota. Valitse avautuvasta valikosta kohta Anna toinen suorituskerta. Muutoksia ei tarvitse tallentaa. Vaihtoehtoisesti voit valista listasta Muuta palautus keskeneräiseksi.

Huom! Toisen yrityskerran lisäksi tehtävässä kannattaa olla sallittuna useamman kuin yhden tiedoston palautus. Muutoin opiskelija joutuu poistamaan ensimmäisen version voidakseen ladata täydennetyn työn.

Tämän lisäksi saatat joutua antamaan samoille opiskelijoille lisäaikaa, jos tehtävän asetuksissa on ollut päällä Ehdoton takaraja, joka on jo mennyt. Eli vaikka olisit sallinut opiskelijalle uuden yrityskerran, hän ei pääse muokkaamaan palautusta ellei samalla anna hänelle lisäaikaa. Lisäaikaa voi antaa samasta valikosta kuin yllä olevassa kuvassa, valitset vain kohdan Anna lisäaikaa.


0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.