Oppaita opettajille ja henkilökunnalleDiakle - opettajan opasTehtävä-aktiviteettiJatkoajan antaminen opiskelijalle (määräajan jälkeen)

Jatkoajan antaminen opiskelijalle (määräajan jälkeen)

Lisäajan antaminen tehdään niin sanotun opiskelijan tai ryhmän poikkeuspääsy-toiminnon avulla. Tehtävä-aktiviteetissa poikkeuspääsyn voi myöntää kahta eri reittiä pitkin. 

Jos opiskelija suorittaa tehtävää rästinä (eli määräajan jälkeen), pääsy annetaan aina alkuperäiseen tehtävä-aktiviteettiin poikkeuspääsymenettelyllä. Näin kaikki saman tehtävän suoritukset löytyvät samasta paikasta, eikä tehtävää tarvitse kopioida rästisuorittajia tai pidennettyä tenttiaikaa varten.

Tapa 1

Avaa tehtävän palautukset kurssialueella olevasta palautettujen tehtävien linkistä. Listanäkymässä rullaa alas ja valitse Näytä-alasvetovalikossa Ei palautetut.

Avautuu lista, jossa on kaikkien palauttamatta jättäneiden nimet. Valitse opiskelija, jolle haluat antaa lisäaikaa. 

Opiskelijakohtaisella rivillä klikkaa Muokkaa-saraakkeessa Muokkaa-linkin valikko auki. Valiste listasta Anna lisäaikaa. Ohjaudut tämän jälkee osallistujan poikkeuspääsyn asetusnäkymään.

Tapa 2

Avaa kurssialueella oleva tehtävä sen otsikkolinkistä. Tämän jälkeen avaa oikean yläkulman Ylläpito-valikko ja valitse Osallistujien poikkeuspääsy (User overrides)

Tämän jälkeen klikkaa painiketta Lisää poikkeuspääsy (Add user override).

Poikkeuspääsyn antaminen

Käytitpä sitten tapaa 1 tai 2, päädyt samaan näkymään, jossa poikkeuspääsy/lisäaika annetaan. Tapaa 1 käyttäen järjestelmä ohjaa antamaan poikkeuspääsyn valmiiksi vain yhdelle tietylle opiskelijalle ja tapaa 2 käyttäen joudut valikoimaan ensin itse opiskelijan, jolle annat poikkeuspääsyn. Toisaalta tapaa 2 käyttäen voit kerralla lisätä poikkeuspääsyt kaikille rästiläisille, joten tämän reitin opetteleminen on suositeltavaa.

Tapa 2. (kuva alla) Voit valita Override User-valikosta yhden tai useamman opiskelijan, jolle annat samanlaisen poikkeuspääsyn. Tämän jälkeen säädä lisäaikaa aikaleimakenttiä käyttäen ja paina Lisää (add override).

Tapa 1. (kuva alla). Koska päädyit poikkeuspääsynäkymään tehtävästä opiskelijakohtaisen valikon kautta, et voi antaa poikkeuspääsyn kuin tälle yhdelle opiskelijalle. Anna lisäaikaa ja Tallenna muutokset. Palaat tämän jälkeen tehtävän arviointilistalle.

Poikkeuspääsyn voi jakaa joko yksittäiselle opiskelijalle tai pienryhmälle (Ylläpito-valikosssa kohta Ryhmien poikkeuspääsyt/Group Overrides). 

Poikkeuspääsyjä voi antaa tehtävä-aktiviteetissa ja tentti-aktiviteetissa, jossa voit esim. pidentää yksittäisen opiskelijan kohdalla tentin ajastuksessa säädettyä minuuttirajoitusta. Voit muuttaa tehtävän ja tentin poikkeuspääsyissä sekä päättymis- että alkamisajankohtaa.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.